Obračun u sinjskom Kauflandu zbog Peruće: "Jebao mi je mater i potegao me šakom"

Foto: Google Street View

ANTE JANKOVIĆ, vođa prosvjeda protiv gradnje termoelektrane na Perući, kazao nam je kako ga je danas u sinjskom Kauflandu napao Ivan Kane Poparić, pobornik gradnje centrale.

"Na blagajni mi je prišao Kane Poparić. Jebao mi je mater i rekao da će mi on pokazati. Došlo je do naguravanja, jedan momak je stao između nas. Potegao me šakom. Zamahnuo je, ali nije me uspio udariti. Priprijetio mi je i van centra. Prijavio sam ga policiji, u 13 sati imam saslušanje kod inspektora. Tražio sam neki drugi termin jer danas imamo misu kojom slavimo pobjedu Gospe Sinjske. Tražit ću zabranu prilaska, da se ispita je li uračunljiv, prijetio je, naime, i saborskom zastupniku Miru Bulju prije dva mjeseca. Tražit ću da mu se oduzme oružje, a od Državnog odvjetnika da me brani po službenoj dužnosti jer sam ja stranački dužnosnik upisan u registar", kazao nam je Janković, predsjednik podružnice Reformista u Hrvacama. 

"Rekao mi je da sam udbaški špijun"

Poparić sve negira i tvrdi da je Janković zapravo napao njega.

"Koji je to lažov, on inače laže. Napao je on mene. Svašta mi je rekao. Da sam udbaški špijun, da hoću li vratiti novce koje sam dobio za elektranu. Udario me u glavu, ništa značajno. Dosta mi je takvih ljudi, pet godina se borim da se u Hrvatskoj nešto napravi. Ja napad nisam prijavio, ali imaju svjedoci koji su vidjeli što se dogodilo. Što se meni događa s takvim ljudima, to nije normalno. Doživljavam posljednjih dana strašne neugodnosti od tih ljudi. Što sve pričaju i lažu o meni. To su ljudi koji ne žele dobro ovoj državi. Mene nazivaju udbaškim špijunom, a ja sam invalid Domovinskog rata. Što da vam kažem", kaže Poparić.

U PU splitskoj su nam kazali da je incident prijavljen i da će slučaj istražiti. Ovaj tjedan inicijativa Ne daj se Cetino, koja okuplja protivnike gradnje termoelektrane na Perući, postigla je veliki uspjeh jer je Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš većinom glasova stalo na njihovu stranu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.