Obnovljeno deset ambulanti Doma zdravlja u Bjelovaru

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Zahvaljujući investiciji od 280 tisuća eura završila je cjelovita obnova ambulanti opće i obiteljske medicine Doma zdravlja u Bjelovaru, obnovljeno je deset ambulanti, izmijenjene su sve instalacije, stolarija i podovi, a župan Marko Marušić danas je najavio nova ulaganja. 

„Drago mi je što je obnova prostora privedena kraju i da su uvjeti  sada puno bolji i primjereniji za pacijente i zaposlenike. U ovaj i ostale domove zdravlja u županije ove godine uložit će se oko 600 tisuća eura i moram reći da nikada nismo imali veća ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu”, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marušić prilikom obilaska obnovljenih ambulanti.

Dodao je kako je odobreno novih 50 tisuća eura za sljedeću fazu ulaganja u školski dispanzer u Daruvaru te 30 tisuća eura za projekt uređenja ambulante u Siraču.

Liječnica: Zadovoljni smo i mi i pacijenti

Već su odobreni i projekti energetske obnove ispostava Doma zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru, a čeka se pozitivno rješenje za ispostavu u Garešnici.

Zadovoljstvo zbog cjelovite obnove prostora iskazala je i Valentina Kujundžić, liječnica u jednoj od deset obnovljenih ambulanti.

„Zadovoljni smo obnovom i uređenjem ovog prostora, a zadovoljni su i naši pacijenti. Jednako kao mi, zadovoljne su i naše sestre jer sada po prvi put imamo uređen i svoj prostor u kojem smo malo odvojeni, prostor čajne kuhinje koju koristimo u pauzi”, rekla je Kujundžić. Navela je da je posljednjih dana nakon preseljenja priljev pacijenata nešto veći nego ranije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.