Obitelj u Kanadi lovila grizlije. Jedan od njih je ubio majku i bebu

Ilustracija: 123rf

MLADU majku i njezinu desetomjesečnu bebu ubio je grizli samo par metara od njihove kolibe u Kanadi, na yukonskom području. 

Valerie Theoret, u dobi od 37 godina i njezina kćer, Adele Roesholt, preminule su u ponedjeljak, u blizini jezera Einarson, udaljenog područja koje se nalazi oko 400 kilometara od glavnog grada Yukona, Whitehorsea, javlja Guardian. 

Lovili medvjede zbog krzna

Theoret je bila učiteljica šestih razreda u osnovnoj školi u Whitehorseu. S partnerom Gjermundom Roesholtom je isplanirala provesti nekoliko mjeseci porodiljnog dopusta na području u kojem se u Kanadi love medvjedi, tzv. trap lineu (područje na kojemu se postavljaju stupice za životinje op.a.).

Radi se o velikim parcelama zemlje koje država iznajmljuje a na kojima se smiju loviti životinje zbog krzna. Njen partner je u ponedjeljak popodne otišao provjeriti stupice koje su postavili, a dok se vraćao napao ga je medvjed. Napao ga je na 100-tinjak metara udaljenosti od kolibe u kojoj su stanovali dok su bili u lovu. 

On je upucao i ubio medvjeda, ali kada je došao do kolibe, vidio je da su mu kćer i partnerica mrtve. 

Grizli ubio majku i bebu 

"Kada je došao do kolibe, vidio je  tijela svoje supruge i kćeri odmah na izlazu iz kolibe", stajalo je u izvješću mrtvozornika, javlja Guardian. 

Vjeruje se kako su njih dvije krenule u šetnju ili kasno ujutro ili rano popodne te kako ih je tada napao isti medvjed koji je napao i Gjermunda Roesholta. 

Roesholt, koji lovi i postavlja zamke cijelog života, najprije je uspostavio komunikaciju s prvim obližnjim selom i zatražio pomoć.

"Ovo je veliki, veliki udarac. Svi su shrvani", rekao je prijatelj obitelji za CBC. 

Kako dodaje BBC, Yukonska policija istražuje cijeli slučaj.

Grizliji u Yukonu

Par je imao web site na kojemu je Roesholt opisan kao vodič za prirodu te konzultant za mapiranje, dok je Theoret opisana kao dizajnerica zanatskih proizvoda od krzna. Guardian piše i kako je na sajtu prikazana njihova kći Adele, koja je bila obučena u lisičje krzno. 

Guardian javlja kako u Yukonu živi oko 7000 grizlija, ali i kako su ovakvi smrtonosni susreti rijetkost. Posljednji napad medvjeda u kojemu je poginuo čovjek dogodio se 2006. godine, dodaju.

Kako je objavljeno na stranicama vlade, grizliji inače padaju u zimski san između listopada i travnja, ali uslijed toplijeg vremena, prijavljen je velik broj grizlija posljednjih tjedana. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.