Novi predsjednik HSLS-a, Darinko Kosor: Radije bih koalirao s Tuđmanom nego s Bandićem

NA SUBOTNJEM 15. Saboru HSLS-a čelni čovjek zagrebačkog HSLS-a, Darinko Kosor je imenovan nasljednikom Đuđe Adlešič na čelu hrvatskih liberala. Kosor je stranku naslijedio u teškim trenucima u kojima stranka ima podršku samo 1,5 do dva posto glasova birača, ali je novoizabrani predsjednik naglasio da vjeruje da će na idućim parlamentarnim izborima koji će se održati za godinu dana ili više, HSLS osvojiti dvostruko više mandata nego ova dva što ih danas ima.

"Ti će izbori biti test za mene, mogu li ja popraviti rejting stranke.", naglasio je Kosor, a prenosi Novi list. Kosor je dodao da ga posebno ohrabruju rezultati liberala u Europi, naročito na zadnjim njemačkim izborima. "Uvjeren sam da ima političkog prostora za liberalnu ideju.", kaže Darinko Kosor.

"Erozija HDZ-a i SDP-a je šansa za HSLS"

Kao temeljni problem HSLS-a nasljednik Đurđe Adlešič je naveo "bipolarnost političke scene koja je samljela i mnoge druge stranke", te je dodao da su zbog toga stradale stranke centra, ali i krajnje ljevice i desnice. Ipak, Kosor šansu vidi u sadašnjem trenutku kad su HDZ i SDP "zahvaćeni erozijom".

Na spekulacije da će HSLS i još neke stranke izaći iz Vlade i tako je srušiti, Kosor je rekao da Vladu može isključivo ugroziti nerješavanje problema vezanih uz korupciju u ministarstvima i državnim tvrtkama te porezna politika.

Na pitanje o svojedobnim spekulacijama da će HSLS u Zagrebu koalirati s HIP-om Kosor je rekao da je vodstvo stranke onemogućilo ideju koalicije s Miroslavom Tuđmanom i Zdravkom Tomcem. "Uvijek koaliram s ljudima i za mene Tuđman i Tomac nisu politički negativci, uvijek bih koalirao prije s njima dvojicom nego s, primjerice, Milanom Bandićem", zaključio je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.