Istraga u tijeku, tko je zapalio splitsku Euphoriju?

Foto: Index

KLUB Euphoria, bivša Šumica, zapaljen je! Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara koji je buknuo iza 4 sata otvoreni plamen ili žar. Policajci su imali poteškoća u lociranju epicentra požara, čini se kako je restoran zaliven zapaljivom tekućinom i - užgan!

Šteta još nije pobrojena, ali se sigurno radi o milijunima kuna. U svakom slučaju, bit će posla za splitsku policiju koja od prošlog tjedna traga za osobama koje su potpalile tri automobila u tri noći, a sada imaju još jedan izazov pred sobom. Klub je inače bio osiguran.

"Klub sam preuzeo početkom rujna, a danas sam dobio potvrdu iz sudskog registra"

Vlasnik restorana, chef Mario Mandarić, kaže nam da još ne može vjerovati što se dogodilo. On osobno nije imao nikakva neugodna iskustva, bilo je, kaže, nešto nezadovoljnih radnika od ranije, ali ništa posebno. 

"Danas sam dobio potvrdu iz sudskog registra, no klub sam praktično preuzeo početkom rujna. Još nismo izračunali štetu, bio je novi razglas, zvučnici, miksete, light show, sve to košta po pet do deset tisuća eura, pa onda uređaji u kuhinji, inventar i sve ostalo. Zidovi su ostali čitavi i krov, propala je konstrukcija za knauf", kaže nam Mandarić. 

Spašen hard disk video nadzora

Večeras još nije dobio informaciju je li klub potpaljen. Sutra će u policiju pregledati snimke video nadzora.

"Uspjeli smo spasiti hard disk pa ćemo sutra pregledati snimke", kazao nam je Mandarić.

Osim štete na objektu od par milijuna kuna, ukupnoj šteti trebat će pribrojiti i izmaklu dobit za iduće razdoblje. Naime, Mandarić je već ugovorio čitav niz poslova, poput koncerta Bobana Rajovića, par pireva i slično. Neke su stranke dale i predujam pa im to sada morati vratiti i ispričati se da objekt nije u stanju organizirati predviđene događaje.

Mandarić je već imao teških situaciju u životu, primjerice kada je na osam sati završio u zatvorskoj ćeliji u Tajlandu nakon što mu je podmetnut hašiš. Izvukao se davši policajcima pinove svojih kartica. Tamo je inače imao restoran, vratio se u Hrvatsku, gledao je gdje će uložiti kapital, odlučio se za Euphoriu, nažalost, nije dobro krenulo...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.