Novi detalji: Otkriveno što je starica rekla prije napada solnom kiselinom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U PULSKOJ ribarnici danas se dogodio u Hrvatskoj dosad nezapamćen napad solnom kiselinom. 

>> Starica u Puli solnom kiselinom zalila prodavačicu i njenu kćer

Kako nam je potvrdila istarska policija, 80-godišnja žena je oko 10:30 sati došla na štand s ribom i bacila kiselinu na dvije djelatnice, od kojih jedna ima 40 a druga 44 godine te na 21-godišnju djevojku koja je stajala uz štand. 

21-godišnjakinja je kći djelatnice koja nije izravno napadnuta, nego je dotrčala kada je vidjela da joj je kolegica napadnuta. Ta je prodavačica ispričala kako ih je napala podivljala starica. 

"Prodala si mi staru ribu. Pusti me kurvo"

"Toliko sam pod stresom. Ona je došla s tom ribom i rekla je drugoj prodavačici: 'Prodala si mi staru ribu'. Došla je s tom bijelom vrećicom u kojoj je bila solna kiselina. Na nju je krenula s tom kiselinom i prosula ju. Sva sreća moja kći je reagirala i odgurnula ju tu vrećicu prema njoj tako da se i ona zalila. Onda je vikala: 'Pusti me kurvo. Nisam popila terapiju", ispričala je potresena prodavačica ribarnice.

Pomahnitalu staricu zaustavila je uz pomoć zgroženih kupaca i prolaznika. 

Pomahnitala starica nakon napada bježala po ribarnici

"Ona je bježala, ja sam je zaustavljala tu. Čovjek je isto trčao za njom, njemu je rekla: 'Đubre, pusti me i ti'. Točno sam joj u očima vidjela da nije sva svoja. Zalila joj je lijevu stranu prsa. Ja nisam ni vidjela da je bila kiselina, vidjela sam samo da je neka frka. Prodavala sam za drugim stolom. Kako mi je kolegica rekla da ju je zalila kiselinom, ja sam je prala i bila sam sva crvena, cijele ruke su mi bile crvene od te kiseline. 20 minuta nitko nije mogao prići stolu kako je to isparavalo", rekla je prodavačica i dodala da već 25 godina radi u ribarnici, a da su joj rekli da je starica koja je bacila kiselinu psihički bolesna. 

Dodala je da su ona i druge dvije žrtve napada dobile tablete za smirenje.

"U kojem svijetu mi živimo? Hoće li ta žena sutra doći s nožem, s bombom?" zapitala se prodavačica.

Policija će prijaviti 80-godišnjakinju zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda


Iz policije su za Index rekli da čekaju koja će biti težina ozljeda i da će onda podnijeti prijavu protiv starice. 

"Istražit ćemo o čemu se točno radi, a 80-godišnjakinju će se vjerojatno optužiti za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede", ispričali su iz istarske policije za Index.

Po svemu sudeći, ovo je prvi slučaj napada kiselinom u Hrvatskoj. Ovakvi primjeri brutalnosti dosad se u hrvatskom društvu nisu događali, a pogotovo iz ovakvog banalnog razloga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.