Normaliziran zračni promet u Hrvatskoj, otvaraju se i aerodromi u Europi

NAKON jučerašnjeg prekida zračnog prometa nad Srednjim Jadranom zbog oblaka vulkanskog pepela i prašine, red letenja domaćeg avioprijevoznika Croatia Airlinesa danas je potpuno normaliziran i sve zračne luke su otvorene.

Slična je situacija i sa zračnim lukama u Europi. Tijekom nedjelje je, unatoč zatvorenim aerodromima u Španjolskoj, Portugalu i na sjeveru Italije, više od 80 posto letova iz europskih zračnih luka odrađen normalno.

Otvorena je i zračna luka u Minhenu i još nekoliko regionalnih njemačkih aerodroma, među njima i Stuttgart, Augsburg, Memmingen i Friedrichshafen. Otkazivanje letova tijekom nedjelje prijavila je i Finska, no i u toj se zemlji tijekom današnjeg dana očekuje normalizacija prometa.

Portugal, koji je protekla tri dana imao najvećih problema zbog blokade zračnog prostora, otkazao je 223 leta sa svojih aerodroma, a europska agencija za sigurnost zračnog prometa Eurocontrol najavila je da se tijekom današnjeg dana još očekuju poteškoće u normalnom odvijanju prometa iznad Portugala i Islanda. Najavljeni su i mogući problemi sa kašnjenjem letova iz Europe za Sjevernu Ameriku zbog izmijenjenih ruta aviona, koji lete sjevernije ili južnije od vulkanskog oblaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.