Nesvakidašnji poklon radnicima u Gorskom Kotaru: "Kralj drvne industrije" tvornicu s 400 zaposlenih darovao radnicima

Screenshot: HRT

JEDINSTVENA i hvalevrijedna gesta Marijana Filipovića, vlasnika tvrtke Finvest koja je desetljećima nositelj razvoja čabarskog kraja. Filipović je tu tvorncu s 400 zaposlenih darovao radnicima. Za HRT je odgovorio hoće li tu humanu gestu slijediti i ostali?

"Pa, ja očekujem da da, jer ima i daleko imućnijih od mene, da praktično nemaju kome ostaviti, ali ako ostavlju i djeci. Svatko čini kako je odlučio u svome srcu. Ja sam tako odlučio jer me to usrećuje. Smatram da je najveća sreća u dijeljenju jer ono što je moje, mogu darovati i drugima, a da nikoga time nisam oštetio", kazao je Filipović.

"Donio sam odluku da veći dio svoje osobne imovine ostavljam prije utemeljenoj zakladi Marijan Filipović. Sve što sam sa svojim suradnicima stekao u prošlih 60 godina, želim vratiti stanovnicima čabarskoga kraja putem zaklade kao funkcionalne i kao poduzetničke organizacije čija će dobit biti korištena u razvoju ovog kraja. Vjerujem da će moja djeca i njihovi nasljednici biti ponosni na ovaj moj čin jer će oni prije biti namireni primjerenom otpremninom koju zaslužuju i s kojom će u budućnosti moći pronaći svoj put i ostvariti svoje osobne i poslovne ciljeve", kazao je Filipović.

Marijan Filipović je 1993. godine u privatizaciji kupio tvrtku Goranprodukt iz Čabra za 12 milijuna maraka. Zapošljavao je mlade i obrazovane ljude te ulagao u modernizaciju pogona. Prije nekoliko godina Marijan Filipović upravljanje tvrtkom prepustio je sinu Marinu, ali ga je nedavno smijenio jer nije bio vješt u vođenju poslova.

Inače, Finvest je tvrtka koja proizvodi proizvode od drva, te je desetljećima nositelj razvoja čabarskoga kraja u kojoj je zaposleno oko 400 radnika.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.