Što će biti s Novom TV nakon što su je kupili vlasnici N1 televizije?

Foto: Google street view

"APSOLUTNO nema fuzije između Nova TV i N1 Televizije. Nova TV ima nacionalnu koncesiju a N1 Televizija je kabelska televizija. Tako će to i ostati", kažu nam iz redova novog vlasnika Nova TV.

>> Vlasnici N1 televizije preuzeli Novu TV

Ne planiraju ni kadrovske promjene


Podsjetimo, United Group, telekomunikacijska i medijska grupa kojoj su vlasnici američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a, preuzet će od tvrtke Central European Media Enterprises (CME) slovenski i hrvatski medijski portfelj. Portfelj, između ostalih, uključuje i Novu TV. Inače sama grupa je vlasnik i N1 televizije. Osim Nove, preuzete su i Doma TV, POP TV i Kanal A uz još neke kablovske kanale. 

N1 televizija je informativna televizijska postaja pokrenuta krajem 2014. godine i ima sjedište u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu dok im je CNN međunarodni partner za emitiranje. No, unatoč činjenici da sada Nova TV i N1 televizija imaju iste vlasnike, izričito se tvrdi kako neće biti nikakvih kadrovskih promjena.

"One za sada nisu planu. Nova TV će zadržati svoju neovisnost kao i N1 Televizija", kažu nam iz redova novih vlasnika.

Najjači u zemljama bivše Jugoslavije

Podsjetimo na kraju kako United Group najavljuje investicije u kupljene televizijske kanale kako bi povećala njihove produkcijske sposobnosti i proširila doseg izvan njihovih lokalnih tržišta. Inače, ova je kompanija vlasnica regionalnih operatera SBB i Telemach i procjenjuje se da ima oko dva milijuna PayTV korisnika u zemljama bivše Jugoslavije.

Valja naglasiti kako je vlasnik Nove TV CME prošlu 2016. godinu zaključio s neto gubitkom od preko 180 milijuna dolara pa u tom treba tražiti razloge prodaje. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.