Na Floridi kroz vrata upucala susjedu crnkinju: "Djeca joj samo vrište, odvratna su"

ŽENA s Floride optužena je za ubojstvo iz nehaja nakon što je upucala svoju susjedu crnkinju, majku četvero djece zbog čije je igre ranije došlo do sukoba između njih dvije.

Susan Louise Lorincz, koja je ubila Ajike Owens pucajući kroz ulazna vrata kuće dok je Owens kucala na njih i tražila da izađe, netom prije toga nazvala je 911 i rekla da se osjeća ugroženo.  

Owens je od nje zahtijevala da izađe iz svog stana nakon što je vikala na njenu djecu i pogodila rolama njenog 10-godišnjeg sina, priopćio je šerifov ured.

"Djeca su odvratna"

U svom prvom pozivu hitnim službama Lorincz se požalila dispečeru na djecu za koju je rekla da su u njenom dvorištu.

"Djeca su mi u dvorištu. Ostavljaju sve svoje igračke. Samo vrište, galame, odvratna su", rekla je. "Otišla sam i bacila role na drugu stranu, na što mi je klinac rekao da će me prebiti te mi dobacuje. Osjećam se ugroženo u vlastitom domu.

Trenutno je u mom dvorištu nekoliko djece. Bojim se za svoj život. Jako sam uplašena", govorila je Lorincz u pozivu na 911.

Tijekom tog poziva dispečer je rekao Lorincz da drži zaključana vrata i prozore i da će biti poslan policajac.

Ubrzo nakon toga žrtva je prišla njenim ulaznim vratima i lupala po njima vičući Lorincz da baci nešto na nju ako želi nešto baciti, navodi se u policijskom izvještaju.

Nekoliko minuta kasnije, kad su policajci već bili upućeni na mjesto događaja, par drugih hitnih poziva prijavilo je pucnjavu u tom području.

Drugi poziv na 911

U svom drugom pozivu 911 Lorincz je drhtavim glasom rekla da je pucala.

"O moj Bože. Ova gospođa mi je upravo pokušala razvaliti vrata. Pucala sam kroz vrata. O moj Bože", rekla je.

"Žena je vrištala i vikala na mene pokušavajući razvaliti moja vrata. Nisam znala što da radim. Zgrabila sam pištolj i pucala u vrata jer sam mislila da će me ubiti", nastavila je Lorincz.

Kako piše CNN, starije dijete tada je čulo "glasan prasak" i vidjelo kako je njegova majka "tetura" od vrata dok mu govori da nazove 911.

Kada su policajci stigli na mjesto događaja, Owens je pronađena na tlu te je prevezena u lokalnu bolnicu, gdje je kasnije umrla.

Lorincz je istražiteljima tvrdila da je djelovala u samoobrani rekavši da je mislila da joj Owens pokušava razvaliti vrata i da je čula žrtvu kako joj prijeti da će je ubiti. Lorincz je rekla da je ispalila metak jer se osjećala kao da je u smrtnoj opasnosti.

Međutim, detektivi su utvrdili da njeni postupci nisu opravdani prema zakonu Floride.

U danima nakon ubojstva Owensova obitelj više je puta pozivala na uhićenje i podizanje optužnice protiv ubojice inzistirajući na tome da je incident bio ničim izazvan i neopravdan.

Također su optužili Lorincz da je uznemiravala djecu i vrijeđala ih po rasnoj osnovi. Kad su istražitelji pitali Lorincz o navodima da je djecu vrijeđala po rasnoj osnovi, ona je to priznala i pravdala se da je koristila takve riječi iz ljutnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.