VIDEO , FOTO U Ogulinu poplavljeno 200 kuća, pogledajte kako grad izgleda iz zraka

Foto: Čitatelj Indexa, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, HGSS

PREMIJER Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić stigli su u Ogulin koji je poplavljen nakon velikog nevremena.

>> VIDEO, FOTO Ogulin je pod vodom, dijelovi grada odsječeni i bez struje

Za sada je najviše problema na takozvanoj staroj cesti kod Frankopanske kule i u naseljima Kirasići i Podvrh-Žegar, no vatrogasci i HGSS pomažu ljudima kojima je tamo pomoć potrebna.

Po posljednjim podacima, maksimalni vodostaj Dobre u Turkovićima bio je 338 cm, a sada je u opadanju.

Ako imate fotografije ili snimke nevremena, možete nam ih poslati na naš mail: desk@index.hr, ili putem inboxa našeg Facebook profila.

Dobra je u Ogulinu na mjernoj stanici Turkovići u uvjetima obilne kiše počela rasti jučer u 21 sat, te je iznosila 263 centimetara, naročito je rasla noćas oko 2 sata, 24 centimetra u sat vremena, ali je već od jutros od osam sati u opadanju i iznosi 315 centimetara.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU 

19:45 "Pripadnici Oružanih snaga RH su u pripravnosti i stižu na teren s pripadajućom opremom i tehnikom", istaknuo je Plenković dodavši kako je zatraženo da se na poplavljeno područje Ogulina iz Zagreba dostave usisivači za isušivanje poplavljenih objekata.

19:40 "GSS-ovim čamcima se dostavlja hrana, a na dijelu poplavljenog područja stanovnici su bez struje i pred njima je teška noć", rekao je Plenković. Velika pomoć, naglasio je, očekuje se i od strane Oružanih snaga RH.

19:10 Tijekom sastanka Kriznog stožera potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević je  odao priznanje svim Ogulincima na požrtvovnosti i svemu što su učinili za svoj grad, počevši od gradonačelnika, do svih ostalih članova Stožera, ali i volontera. Rekao je kako u Ogulin dolazi pomoći i 100 vojnika, priopćili su iz MORH-a.

"To su snage koje smo procijenili da će biti potrebne. Vojska će biti i u funkciji punjenja vreća, dio će ispumpavati vodu, a tu su i potrebni strojevi", rekao je ministar Krstičević.

19:00 Na područje poplavljenog Ogulina danas, u nedjelju, 17. rujna 2017., upućeno je 50 pripadnika Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), jedna amfibija i potrebna sredstva i vozila, kao pomoć civilnom stanovništvu od poplava, priopćili su iz MORH-a.

18:45 Premijer je dodao i kako za cijelo karlovačko područje obrane od poplava treba proglasiti strateškim projektom i prevenciju podići na najvišu razinu. Smatra i kako je ključ u izgradnji retencije kod Hreljina čime bi se u velikoj mjeri prevenirale ovakve situacije.

18:40 Objavljeno je kako je poplavljeno oko 200 objekata te kako će na to područje doći pripadnici Oružanih snaga RH s ljudstvom i mehanizacijom. Vlada će sagledati procjenu štete i vidjeti kako može pomoći.

18:30 Premijer je putem Twitter profila vlade zahvalio  gradonačelniku, županu, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, HGSS-u, Crvenom križu, DUZS-u i svima koji su angažirani na saniranju poplave koja je pogodila Ogulin.

17:50 Kako javljaju iz MUP-a, ministar Božinović je s premijerom i ostalim ministrima nakon sastanka Kriznog stožera krenuo u obilazak poplavljenog područja grada Ogulina.

Policijska uprava Karlovačka angažirala je potreban broj policijskih službenika zbog pružanja pomoći građanima, regulacije prometa, mogućih evakuacija te prevencije kaznenih djela na poplavljenih područjima u Ogulinu. Uključit će se i pripadnici Interventne policije. Također, policija u ovom trenutku pomaže HGSS-u na terenu te su policijski službenici na raspolaganju građanima za svaku pomoć.


17:00 Ekipa HGSS-a koja je na terenu u Ogulinu objavila je fotografiju poplavljenog grada iz zraka.

16:50 Započeo je sastanak kriznig stožera s ministrima i premijerom.

16:45 U pripravnosti za pomoć u poplavljenim područjima nalazi se 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH s pripadajućom opremom i strojevima, koji su spremni za angažman u sanaciji poplavljenih područja, poručili su iz MORH-a.

16:40 U Ogulin je stigao i premijer Plenković s ministrima Božinovićem i Ćorićem.

16:35 Gradonačelnik Ogulina, Dalibor Domitrović, zamolio je građane da dođu u dvorište JVPa puniti pijeskom vreće za zaštitu , jer su ljudi koji rade od jutros na izmaku snaga.

16.30 Prvi je u Ogulin stigao ministar Krstičević, a uskoro se očekuje dolazak premijera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.