Mesić o Sanaderovom putu u SAD: Ja ne bih mogao ni u Dugo Selo na mjesec dana

BIVŠI predsjednik Stjepan Mesić danas je ponovio kako ne zna je li Ivo Sanader povezan s aferom Hypo, ali mu je i čudno što je bivši premijer baš sada na mjesec danas s obitelji otputovao u SAD.

"Meni bi bio problem da s obitelji odem na mjesec dana i u Dugo Selo", kazao je Mesić te dodao kako takvo putovanje košta, a "Amerika nije jeftina". Novinari su ga podsjetili i da je bivši premijer kupio apartman u SAD-u, na što je Mesić u svome stilu odgovorio kako je Sanader imao nešto više dnevnice od njega te da "možda u tome grmu leži zec". Bivši predsjednik je danas otvorio golf-turnir u Golf Clubu Adriatic na Crvenom vrhu u Savudriji.

"Ne vjerujem da je neispravno 90 posto potpisa za referendum"

Iskoristio je priliku i da prokomentira jučerašnji napad Vlade na one koji su prikupljali potpise za raspisivanje referenduma o ZOR-u. "Kad bi 90 posto potpisa bilo neispravnih bila bi to katastrofa. Ali ja ne vjerujem da je to tako. Mislim da je pretjerano, jer je nemoguće da je 90 posto potpisa nelegitimno", rekao je Mesić. Smatra kako su prijevremeni izbori ipak sada nepotrebni, jer će oni redovni biti za šest mjeseci.

Bivši predsjednik nije propustio niti se osvrnuti na svoju dragu temu, Katoličku crkvu, pa je tako komentirao izjavu svećenika biokovske župe Ivana Turića koji je s oltara kazao da je njemu od partizanske draža ustaška kapa koja mu se i izrađuje. Smatra kako bi se Kaptol od izjava nekih svećenika trebao ograditi.

"Svećenik Babić je vikao neprimjerene izjave, a ja sam prešutio"

"Imao sam i ja neugodnih situacija sa svećenicima, pa je primjerice u Dubrovniku prilikom dolaska svetog oca Pape svećenik Babaić vikao neprimjerene izjave, a ja sam ih prešutio. Rekao sam tada biskupu da kada bi netko vrijeđao biskupa u mom uredu taj drugi dan u njemu više ne bi radio", kazao je Mesić te dodao kako svećenici govore što hoće, a biskupi na to kažu da im ne mogu ništa. No, on smatra kako se može puno toga napraviti po tom pitanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.