Oboljela od korone iz Slavonije: Iz dana u dan bilo je teže, temperatura nije padala

Screenshot: HRT

POSLJEDNJIH dana i Brodsko posavska županija ruši rekorde u broju zaraženih koronavirusnom infekcijom. I tamošnje su bolnice sve punije, no zasad se dobro nose sa situacijom. Slavonskobrodska bolnica ima dvije izdvojene covid-zgrade i covid-intenzivnu. U brizi za pacijente pomažu djelatnici sa svih odjela.

Na covid-odjelu brodske bolnice Slađana Klepić liječi se od petka. Prije toga tjedan je dana ležala u krevetu s jako visokom temperaturom koja nije padala. 

"12 dana sam ležala u krevetu s jako velikom temperaturom koja nije spadala. Iz dana u dan bilo mi je sve teže. Dok ležiš, još nekako. Kad ustaneš, nemaš snage, umaraš se", kaže.

Trideset šest joj je godina i do sada, kaže u razgovoru za HRT, ozbiljnijih respiratornih problema nije imala. Sad jedva smogne snage i za ustajanje.

"To su ljudi koji nemaju zraka. Virus im je uništio pluća. Njihova pluća ne mogu upiti dovoljno kisika u organizam. Zbog toga im treba pomoć respiratora i stalna skrb liječnika i sestara", objašnjava koordinator covid-intenzivne dr. sc. Ivan Mirković. "Većini je korona-infekcija dodatna dijagnoza. A u intenzivnoj su zaglavili doslovno na granici života i smrti", dodaje dr. Mirković.

"Jako je teško te ljude gledati kako se bore. Oni su stvarno ovisni o osoblju. A trenutno mislim da nas je jako malo", priča medicinska sestra u covid-intenzivnoj Marija Marković. No, dobro su se organizirali, kaže. Bolnica raspolaže s oko 100 covid-postelja i 17 respiratora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.