Kerum zaboravio radničku prošlost: Kvalificirani bagerist, a Split ostavio pod snijegom?!

SPLITSKI gradonačelnik posljednjih je dana ponovno plijenio svojom bahatošću. Pokazalo se kako ne shvaća ozbiljnost situacije, no porazna je i njegova reakcija na brojne prozivke zbog nerada gradskih službi.

Snježna urota urbanih Jugoslavena

Nakon par dana snježne oluje, Kerum je napokon shvatio da će preko polomljenih kostiju Splićana, oporba nastojati izvući maksimum. I onda je svoje sugrađane počeo doživljavati kao političke protivnike. Tko govori protiv, taj je Jugoslaven. Može bit' i Hrvat, al' onda je komunist. Ako nije to, onda je nenormalan i urban. Sve loše, da ne može gore.

Kao što to obično biva kod Keruma, emocije su nadvladale razum i onda smo slušali o svima, samo ne o njemu i službama koje su se proteklih dana, uz časne iznimke poput zamjenika Jure Šundova, grijale u toplom i čekale da led okopni.

Trke valjaka u Libiji

A je li moralo baš tako? Kerum je u Splitu bio već prvog dana snježne oluje. Kao kvalificirani bagerist mogao je lijepo sjesti za neku grdosiju i opaliti po snijegu. Eto, sjajne prigode za medijsku promociju. Pogledajte splitskog gradonačelnika kako bagerom razgrće snijeg... Zašto ne, kad znamo da je svojedobno kao radnik Melioracije u Iraku gradio bunkere za Sadama, a u Libiji kod pukovnika Gadafija organizirao utrke valjaka. Za njih je mogao, a svoj grad ostavio je pod snijegom i ledom? A još pjeva kako voli Split?

Kako je prijatelj Jambo odma' shvatio što treba pa se traktorom zaputio na snježne nanose, doduše, ne bez problema.

Meteorski uspjeh u politici sazdan na bahatosti i klijentelizmu

Kerum je, nažalost, svoju radničku prošlost iz doba socijalizma zaboravio. Sjeti se samo prigodno na 1. svibnja kad prošeta rivom s karanfilom u reveru i podsjeti da je i on nekad bio radnik. Tako je to. Sada, kada je šef, ne da mu se biti operativac. No, možda ipak previše tražimo. Na bahatosti i klijentelizmu, Kerum lijepo napreduje u politici i u svega dvije i po godine postao je i gradonačelnik i saborski zastupnik. Sve voljom naroda. Zašto onda išta mijenjati i sumnjati da nešto nije u redu s njim? Nisu normalni oni koji se bune.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.