Incident na svečanosti 4. gardijske brigade: "Političari su pokvarili sve uspjehe branitelja"

"ČETVRTA gardijska brigada i svi ostali branitelji uradili su baš sve da stvore slobodnu i neovisnu Hrvatsku, ali političari su učinili baš sve - rasprodajom, pljačkom i zaduživanjem da pokvare to što smo mi napravili, i ja to osobno ne mogu oprostiti", rekao je ratni zapovjednik i jedan od utemeljitelja 4. gardijske brigade general Ivo Jelić kada se u povodu 20. obljetnice brigade otkrivala spomen-ploča na istočnom ulazu u Vilu Dalmaciju.

Naime, ondje je 28. travnja 1991. godine utemeljena ta brigada, a među uglednicima na današnjoj svečanosti bili su zapovjednik Hrvatske ratne mornarice admiral Ante Urlić, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i splitski gradonačelnik Željko Kerum, prenosi HRT.  Politička svita očekivala je uobičajenu ceremoniju no svih je iznenadio govor ratnog zapovjednika. 

Jelić je tako u svom govoruoštro kritizirao hrvatske političare naglašavajući kako danas hrvatski branitelji nemaju pravo prihvatiti da se ijedan centimetar četvorni hrvatske zemlje proda.

"Reći ću još jednu ružnu rečenicu političarima - da se srame, posebice zbog naših generala Ante Gotovine i Mladena Markača", rekao je Jelić, prenosi HRT, dodajući kako se još prošle godine nadao da će ove godine za 20. obljetnicu 4. gardijske brigade na svečanosti govoriti general Gotovina, a ne on.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.