HSP njuši prevaru na referendumu: Hrvati katolici nikada nisu izabrali vjernika za predsjednika

NOVO vodstvo splitskog HSP-a njuši prevaru na referendumu za EU. Imaju i dokaz za to.

"U biračke odbore raspoređeni su samo oni kojima je njihova partija odavno zapovjedila da moraju glasati za ulazak u EU. Da su manipulacije uobičajene najbolje dokazuje to da Hrvatska kao država sa 87 posto deklariranih vjernika katolika nikada nije izabrala vjernika za predsjednika, a i sada državom vladaju anacionalni agnostik i skupina bahatih ateista", istaknuo je Mario Popović, šef mladeži HSP-a Split.

"Lažnim obećanjima žele ponovno prevariti hrvatski narod"

Drži da je u medijima previše onih koji zagovaraju Uniju. "Svakodnevno smo svjedoci da formalni autoriteti kao što su bivša premijerka, aktualni premijer, ministrica vanjskih poslova i ostali vladari ove napaćene države dobivaju neograničeni prostoru u medijima kako bi lažnim obećanjima ponovno pokušali prevariti hrvatski narod samo da bi sebi osigurali neviđene privilegije i zaborav za sve što su nam učinili zadnjih 20 godina", oštar je Popović, koji je Državno odvjetništvo pozvao da ispita kaznenu odgovornost Vesne Pusić zbog izjave da neće biti mirovina ako ne uđemo u EU.

Po HSP-u tek 28,9 posto Splićana za EU

HSP se potrudio i napraviti vlastitu anketu o raspoloženju biračkog tijela. U Splitu je protiv EU čak 61 i pol posto anketiranih, tek je 28,9 posto za ulazak, dok je 9,5 posto neodlučnih. HSP se protivi novom porobljavanju Hrvata, a posebno ih brine sudbina brodogradnje.

Povjerenik HSP-a za Split Ivan Turudić, i sam zatočenik srpskog logora, zatražio je, pak, hitnu reakciju (opet) Državnog odvjetništva u slučaju Ružice Erdelji, koja je za maltretiranje optužila saborskog zastupnika Vojislava Stanimirovića. Turudić je uputio i apel građanima srpske nacionalnosti. Traži da prekinu svoj zavjet šutnje.

"Građani srpske nacionalnosti, prekinite svoj zavjet šutnje"

"Pozivamo sve građane srpske nacionalnosti koji imaju saznanja o počinjenim zločinima od strane njihovih sunarodnjaka da prekinu zavjet šutnje i djeluju sukladno zakonu. Prikrivanje kaznenih djela također predstavlja kazneno djelo. Istraga mora biti učinkovita, kao i dosadašnje i buduće istrage protiv hrvatskih generala i branitelja koji su postali zatočenici političkih elita u državi koju su stvorili i od čijeg su instrumentaliziranog pravosuđa u montiranim sudskim procesima u pravilu osuđivani na višegodišnju robiju. Ako naši apeli ne naiđu na plodno tlo, pokrenut ćemo i druge akcije u skladu s demokratskim načelima", najavio je Turudić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.