HSP AS-ov Nikola Miletić izabran za načelnika općine Ražanac

Foto: FAH

NA PRIJEVREMENIM lokalnim izborima za načelnika Općine Ražanac, prema neslužbenim podacima općinskog izbornog povjerenstva, pobijedio je kandidat HSP Ante Starčevića Nikola Miletić.

On je dobio 860 odnosno 52,79 posto glasova, a kandidat HDZ-a Nenad Kožul dobio je 704, to jest 43,22 posto glasova. Glasovalo je 1629 ili 56,06 posto od ukupno 2906 birača.

U Općinskom vijeću će Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, koja je osvojila 766 to jest 48,36 posto glasova, imati sedam vijećnika. HDZ je osvojio 720 to jest 45,45 posto glasova i pripada im šest vijećničkih mjesta, a SDP, koji je dobio 98 odnosno 6,19 posto glasova, neće imati predstavnika u Općinskom vijeću.

Na prijevremene izbore za Općinsko vijeće izašlo je 1628, odnosno 56,02 posto birača.

Prijevremenih izbori održani su zbog toga što nije usvojen proračun Općine za ovu godinu.

Gvozd: U drugi krug za načelnika općine Jovičić (SDSS) i Stijepović (SDP)

Općina Gvozd za dva će tjedna birati novog načelnika općine, jer na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju, ni  jedan od tri kandidata nije dobio natpolovičnu većinu glasova, a u drugi krug izbora su ušli bivši načelnik Branko Jovičić (SDSS), koji je dobio 49,26 posto  i Zdravko Stijepović (SDP) za kojeg je glas dalo 28,62 posto birača izašlih na izbore.

Iz izborne je utrke ispao Viktor Valentić (HDZ)  koji je osvojio 17,78 posto glasova.


Branko Jovičić je bio dosadašnji načelnik općine Gvozd kojemu  Općinsko vijeće nije prihvatilo proračun za ovu godinu.

Drugi krug izvanrednih izbora za načelnika održat će se u nedjelju 3. travnja.

U Općinskom vijeću koje ima 13 članova, u mandatu koji traje nešto više od godinu dana, do redovitih lokalnih izbora, SDSS  je osvojio sedam mandata  te ima  većinu.  Nositelj list bio je bio Branko Jovičić.

Liste SDP-a s nositeljem Đurom Rodićem i  HDZ-a s Marijom Idžan, dobile su po tri mandata. Ni jedan mandat nije dobila lista HSP-a. U općinskom izbornom povjerenstvu u Gvozdu napominju da osim skromne izlaznosti  (36,84), nije bilo  problema. Izbori su prošli u redu i zasad povjerenstvo nije primilo ni jedan prigovor.

Kolan: U drugi krug kandidati za načelnika Josip Zubović i Šime Gligora

U drugi krug prijevremenih izbora za načelnika općine Kolan idu Josip Zubović (HSS) s 41,31 posto glasova i Šime Gligora (HDZ) s 32,95 posto glasova birača, doznaje se u općinskom izbornom povjerenstvu.

Treći kandidat Ivan Čemeljić (grupa birača) osvojio je, po neslužbenim rezultatima, 24,26 posto glasova.


Dosadašnji načelnik Općine Kolan bio je Josip Zubović.

Općinsko vijeće činit će četiri vijećnika HSS-a, čija je lista osvojila 34,56 posto glasova; po dva vijećnika HDZ-a (22,87 posto glasova) i HSP AS (20,03 posto glasova) te jedan vijećnik s liste grupe birača nositelja Branimira Tauzera, koja je dobila 15,03 posto glasova.

Ukupna izlaznost u Kolanu bila je 77 posto od ukupno 793 birača.

Prijevremeni izbori održani su zbog toga što Općinsko vijeće nije usvojilo proračun za 2016. godinu. Drugi krug izbora održat će se u nedjelju 3. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.