Hrvatska se probudila na minus 17: U Kninu ne rade škole i Veleučilište

NAJNIŽA temperatura od minus 17 stupnjeva Celzijevih u Hrvatskoj jutros u 7 sati zabilježena je u Požegi. Tijekom dana temperature će se u kontinentalnom dijelu države popeti do minus 2 stupnja, dok će na moru ona doseći i 10 stupnjeva Celzijevih.

Uz Požegu, u 7 sati ujutro najhladnije temperature su zabilježene u Osijeku gdje je bilo minus 15 stupnjeva, te Gospiću, Županji, Karlovcu i Ogulinu minus 14 stupnjeva Celzijevih. U Zagrebu su stanovnici išli na posao na minus 9 stupnjeva.

Na Zavižanu 80 centimetara snijega

Snježni pokrivač zabijelio je hrvatske vrhove. Na Zavižanu ima 80 centimetara snijega, a na Plitvičkim jezerima 48 centimetara. Snijega ima i u nizinskim dijelovima Hrvatske. Zbog hladnoće niti danas neće biti nastave u kninskim osnovnim i srednjim školama te na Veleučilištu.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguća poledica na cestama. Promet je zbog zimskih uvjeta zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama u Lici. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.