Hrvatima u Njemačkoj prijeti 10 godina zatvora zbog namještanja nogometnih utakmica!

DRŽAVNO odvjetništvo u Hamburgu je diljem Njemačke pokrenulo istragu protiv stotinjak osoba koje su osumnjičene za namještanje nogometnih utakmica, javlja Deutsche Welle. Jedan od uhićenih je i Hrvat Milan Šapina koji je prije nekoliko godina već bio osuđen zbog namještanja utakmica zajedno sa svojom braćom Antom i Filipom.

Policija je potvrdila samo uhićenje Milana Šapine, ali njegova je majka njemačkim medijima kazala da je uhićen i njezin sin Ante.

Podsjećamo, Šapine su 2005. bili umiješani u kladioničarski skandal sa sucem Robertom Hoyzerom. Ante Šapina tada je dobio dvije godine i 11 mjeseci zatvora jer je na sudu dokazano da je namjestio rezultate najmanje deset utakmica. Njegova braća Filip i Milan tada su prošli samo s uvjetnim zatvorskim kaznama, a sudac Hoyzer osuđen je na dvije godine i pet mjeseci zatvora. S obzirom da su već ranije bili umiješani u sličan zločin, Šapinama ovoga puta prijeti i do deset godina zatvora.

Milan Šapina ovoga puta uhićen je u Bochumu, a tamošnje državno odvjetništvo u svom priopćenju navodi kako je većina osumnjičenih iz jugoistočne Europe. U priopćenju se također navodi kako su uhićeni osumnjičeni da su igrače, trenere, suce i službene osobe iz visokih europskih nogometnih liga platili kako bi ovi manipulirali ishode utakmice po željama bande, koja je to iskoristila na kladionicama.

"U aferu nisu umiješani njemački igrači", tvrdi glasnogovornik Njemačkog nogometnog saveza, a njemački mediji javljaju kako su brojne utakmice bile namještene u Turskoj nakon čega su njemačkim kladionicama od strane uhićenih stizale pozamašne uplate. "Der Spiegel" javlja kako je tijekom dana provedeno nekoliko pretresa stanova u Njemačkoj i inozemstvu, a u akciji razbijanja kladioničarske mafije sudjelovala je i Uefa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.