VIDEO Policajac stradao u Houstonu, njegov šef u suzama objavio što je zadnje rekao

Screenshot: CNN

POLICAJAC iz Houstona, Teksas smrtno je stradao u katastrofalnoj poplavi u svom automobilu nakon što je satima tražio prohodni put kako bi došao na posao.

Policajac Steve Perez (60) imao je 34 godine staža u policijskom odjelu u Houstonu, naveo je policijski načelnik Art Acevedo na press-konferenciji u utorak povodom njegove smrti, hvaleći njegovu predanost poslu, prenosi CNN.

Perezov odgovor ženi: "Imamo posao za obaviti"

Perezova supruga molila ga je to jutro da ne ide na posao jer su uvjeti bili previše opasni, kao i njegov punac. "A njegov odgovor je bio, 'imamo posao za obaviti'", prenio je Acevedo njegove riječi, susprežući suze.

"A ovo je bio čovjek koji nije potrošio, znate, 20 minuta i onda se vratio i rekao, 'hej, pokušao sam'. Potrošio je 2 i pol sata jer ima to u svom DNK", dodao je policijski načelnik.

Perez je radio u prometnoj policiji. Otišao je iz kuće u ponedjeljak u 4 ujutro i zaputio se autom do svoje policijske stanice u centru grada, ali nije mogao pronaći put jer je poplava koju je donijela tropska oluja Harvey potopila brojne ceste u gradu. 

No Perez nije odustajao. Kako su u međuvremenu utvrdili istražitelji, Perez se, nakon što je dva i pol sata pokušavao pronaći put do svoje stanice, javio svom nadzorniku i rekao mu da će otići prijaviti se na posao u sekundarnu stanicu, prema policijskom protokolu.

 

 

Uletio automobilom u duboku vodu i utopio se

Nakon toga mu se gubi svaki trag. U kaotičnoj situaciji njegovi nadređeni tek su u ponedjeljak navečer primijetili da nije bio prisutan na prozivci i, nakon što su kontaktirali njegovu obitelj, pokrenuli su potragu.

Tim za potragu je utvrdio njegovu vjerojatnu rutu i suzio njegovu vjerojatnu lokaciju na cestu Hardy u Houstonu, objasnio je Acevedo. Iako je ronilački tim odmah, pozvan, morali su odgoditi potragu jer su uvjeti tijekom noći bili previše opasni.

U 8 ujutro u utorak, ronilački tim je pronašao ono čega su se svi pribojavali - Perezovo beživotno tijelo u automobilu pod vodom. Policajac je uletio automobilom u duboku vodu i utopio se, naveo je Acevedo.

 

 

"Dragi, nježni javni službenik"

"Steve je bio jedan od najsimpatičnijih ljudi koje sam upoznao u ovom odjelu. U ovom odjelu sam tek 9 mjeseci i imamo, znate, 6.500 zaposlenika i ja sam znao tko je Steve Perez jer je bio dragi, nježni javni službenik", rekao je Acevedo.

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner također je izrazio tugu zbog Perezove smrti, ali i pohvalio predanost policije: "Danas ću jednostavno reći da su naša srca rastužena. Žalujemo s njegovom obitelji. Prenosimo im naše molitve od strane cijele zajednice Houstona i, iskreno, čak i šire. On se trudio služiti našem gradu i svima onima koji dođu u naš grad." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.