HDZ-ov zastupnik Škorić: Srbija može u Europsku uniju kad se upristoji

Foto: FAH

HDZ-ov saborski zastupnik i šef splitskog HDZ-a Petar Škorić objavio je tekst o blokadi pristupnih pregovora Srbiji, piše dalmatinskiportal.hr.

Njegov tekst u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Potresno je bilo slušati kako jučer srpski premijer Vučić na grozan i nečuven način vrijeđa cijelu hrvatsku državu, naš narod i naše dostojanstvo. On, kao i predsjednik Srbije te cijela plejada ministara i dužnosnika bili su gorljivi sljedbenici najcrnjeg krvničkog četništva i nedićevštine, i prvi suradnici balkanskog krvnika Miloševića u vremenu srbijanskog genocida nad stanovništvom Hrvatske, BiH i Kosova.

Političari koji su četnički fašistički pokret proglasili antifašističkim, imaju obraza napadati upravo hrvatsku državu - koja je bila žrtva divljanja četnika koje je, kao ispomoć tzv. JNA, organizirao upravo Vučić  kao desna ruka i sadašnjeg tihog saveznika Vojislava Šešelja!?

Takva država i takvi ljudi imaju obraza napadati Hrvatsku u kojoj nitko, doslovno nitko u političkom životu države, nije zagovarao niti zagovara, nije rehabilitirao niti rehabilitira ustaški režim, za razliku od te iste Srbije u kojoj se sasvim otvoreno zagovara rehabilitacija predsjednika vlade nacističke Srbije Milana Nedića!

"Hrvatski interes je europska i pristojna Srbija"

Hrvatska nikada nije gazila niti želi gaziti bilo koju državu pa ni Srbiju, štoviše želimo da cijeli jugoistok Europe prihvati zapadnoeuropske vrijednosti i spremni smo svakome pomoći, ali nećemo se dati velikosrpskoj fašističkoj zmiji čija se žilavost itekako i danas osjeća i u vrhovima srbijanske politike i velikom dijelu medija!

Švercanje velikosrpske politike u Europsku uniju nikako nije u interesu EU, a ni u kojem slučaju nije prihvatljivo za hrvatski narod.

Hrvatski interes je europska i pristojna Srbija koja će poštivati prije svega hrvatski narod, ljudska prava i koja se neće miješati u unutarnja pitanja susjednih zemalja te koja će odustati od namjere proganjanja hrvatskih branitelja i koja će vratiti oteto blago i dobra koje je opljačkala u svim napadačkim ratovima koje je vodila.

Dokle god ne pronađemo sve žrtve velikosrpske agresije i dostojno ih sahranimo Srbija neće biti dobar susjed, a time niti članica Europske unije. Podupiremo politiku premijera Plenkovića da blokira pristupne pregovore Srbije sa EU i da ustraje u takvoj politici dokle god se Srbija i njezini čelnici ovako ponašaju", napisao je Škorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.