HDZ-ov Glasnović: Šuker svoj nerad prebacuje na druge, branitelji ovo neće još dugo trpjeti

Foto: Screenshot HRT

U EMISIJI Hrvatske televizije Studio 4 danas su gostovali zastupnici Domoljubne koalicije Željko Glasnović i Stevo Culej, koje je predsjednik kluba zastupnika te stranke Ivan Šuker u petak javno prozvao jer se nisu pojavili u sabornici zbog čega vladajući treći tjedan zaredom nisu imali kvorum pa se nije moglo glasati.

Branitelji to neće trpjeti

Culej je rekao da nije došao u sabor jer je bio u bolnici, a Glasnović se opravdao službenim putovanjem vezanim uz NATO, za koji kaže kako je imao uredan putni nalog, i poslao oštru poruku Šukeru.

"Znam što je administrativna stega i brojno stanje, a Šuker na raspolaganju ima saborsku službu. Ne treba opravdavati svoj nerad i krivnju prebacivati na nekoga drugoga - neću dopustiti da me netko blati jer ako nisam u Saboru - ne znači da ne radim", kazao je Glasnović. Rekao je i da se zalaže za uvođenje stege i kvartalnog ocjenjivanja zastupnika.

Glasnović se zalaže i za vojnički ustroj u HDZ-u. "Stranci treba ustroj, ne bavim se balkanskim manifestlucima, ne primam saborsku plaću i sve što radim - radim za svoje biračko tijelo", dodao je. Kaže da živimo u paradajz republici u kojoj nema vladavine prava te da smo tu da to popravimo. Dodao je da nikad nije o problemima u stranci razgovarao s Tomislavom Karamarkom jer "nije preskakao zapovjednu crtu" te je zaprijetio da branitelji neće dugo trpjeti da se koče strukturne reforme.

SDP-ova Nenada Stazića i oporbu nazvao je moralnim nakazama.

Pozlilo mu zbog ćirilice

Culej je ispričao da je u četvrak bio na ročištu vezanom uz ćirilićne ploče u Vukovaru. "To je pravosudna farsa koju mi je namjestila bivša vlast i zbog toga mi je više puta pozlilo", rekao je Culej. Kaže da je s tim upoznao svoj klub zastupnika, a za nedostatak kvoruma okrivio je Ivana Sinčića za kojeg je rekao da je odgovoran samo prema svoja tri birača.

"Ispričavam se što sam zvog bolesti dopustio predsjedniku Mesiću da produlji mandat za još par dana" poručio je Culej. Tog HDZ-ovca očito posebno boli što se zbog toga što nije bilo kvoruma u Saboru nije moglo izglasati ukidanje ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Podsjetimo, prošlog je petka sabornicu prije glasanja napustila većina opozicijskih zastupnika pa su vladajući ostali bez kvoruma. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker odmah je, premda ne imenom, za to okrivio HDZ-ove zastupnike Željka Glasnovića i Stevu Culeja rekavši da nisu opravdali svoj nedolazak. 

Šuker je rekao da ne vidi svoju odgovornost za to, ali da će, ako bude potrebno podnijeti ostavku na dužnost predsjednika kluba. Ostavke su dali potpredsjednici HDZ-ova kluba Gordan Jandroković i Davorin Mlakar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.