HAK upozorava: Olujni vjetar usporava promet, Maslenički most otvoren samo za osobna vozila

Foto: FAH

ZBOG olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: A1 između Svetog Roka i Maslenice pa je obilazak za ostale skupine vozila državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50, DC27 i DC54, zatim A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica s obilaskom za ostale skupine vozila starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 te Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, izvijestio je u sriejdu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Na Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika te dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocike (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8). između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II . skupina).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i dijelu Like. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

Opasnost od magle i skliskih kolnika

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Klek i Karasovići pojačan je putnički promet u oba smjera.

Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja. Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 5 tona. Trajektna linija Šibenik - Kaprije - Žirije plovi bez pristajanja u Žiriju.

Zbog potreba sudionika tradicionalne Novogodišnje regate, u srijedu, 30.12.2015. trajekt na liniji 635 Stari Grad - Split isplovit će iz luke stari Grad u 18,30 sati (umjesto u 17,30 sati). Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.