"Gosti koji su višak": "Truleksice umjesto ručnika, zauzimaju manje mjesta i upijaju znoj"



"GOSTI koji su višak" za Makaranina i HDZ-ovca Ivu Ćurkovića, odlučili su putem Facebooka odgovoriti na tekst u kojemu piše da "jednodnevne goste iz BiH treba elimirati" te da "pišaju u more" i "zauzimaju mjesto na plažama, a ne troše ništa"

Na Facebook grupi "Tepsija bureka,kila paradajza i jednodnevni obilazak Makarske Riviere!" mogu se pročitati razni komentari na temu jednodnevnog ljetovanja u Makarskoj, a uz one koji i nisu baš pristojni ima puno šaljivih.

Donosimo vam neke od njih.

"Ne treba ljutiti domacine i ici u Makarsku sa burekom. Treba ponijeti krompiracu!"

"ja se prosli vikend nisam tusirao jer nisam uspio da uhvatim u zamku niti jednu kunu...sad u lovu kad sam bio sa jaranima uhvatio sam dvije kune pa ce cijela moja familija za vikend da se tusira...blago nama"

"Treba li ponijeti trulex?"

"Nemoj da bi ko ponjeo peskir na plazu...samo trulex jer zauzima manje prostora.puno je ekoomicnije....upija znoj i ostale mirise...Pozdrav svima u Ljepoj Nasoj"

"Hocemo trulexe nositi umjesto peskira :DDD "

"obavezno...napravicemo i sarmu i sogan dolmu..."

"Autobuska karta Sarajevo Makarska 75 km velika porcija cevapa i kola od dva litra 8 km. Zagaditi more u Makarskoj i vratiti se kuci neprocjenjivo!"

"I NA NASOJ CARINI TREBA IM STAVITI ZABRANU NA JEDNODNEVNI SHOPING JER OVU DRZAVU KORISTE MAKSIMALNO,A KAD PODJEMO NA JEDNODNEVNI ONDA LJUDI PONESITE SVE STO TREBA AMA I SLADOLED POJEDITE PRIJE PRELAZKA GRANICE PA MAKAR BILO U 05,00h"

"Drinu zidarsku, malo domaceg sira i kajmaka, domaceg, neprskanog paradajza ponjet u golf 2... krenut odmah poslije kupljenja sijena i muzenja krave... doc na makarsku rivijeru, umocit se do pupka u Jadran, pustit jedan, veliki piiis... neprocjenjivo... sta ce vam stranic, kad vam bosanci napune plaze, heheh...."

"Bas nam je bilo dobro u Makarskoj. Ujutro smo sve ovo iskenjali i napusti Makarsku:-)))"

"Od kako sam prvi put otišla u Crnu Goru na ljetovanje, u Hrvatsku više nisam kročila i neću! Svima toplo preporučujem da ubuduće svoj odmor preusmjere na prelijepo crnogorsko primorje. Dočekat će vas, prije svega, ljudska toplina kojom pokazuju da zaista nije bitno da li ćete kupiti nešto od 2, 12, 22 ili koliko god eura (jednako vas cijene) a tek onda prirodne ljepote. Tek kada većina nas prestane ljetovati u Hrvatskoj (Makarskoj), susjedi će shvatiti i osjetiti šta i koliko smo nekad trošili. Lijep pozdrav! :)"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.