Gdje je kraj: Vinka Cetinski Končaru "zamračila" još 11 milijuna kuna

JOŠ nije poznato na koliko će milijuna kuna stati afera kupovine i prodaje istarskih nekretnina u kojima su glavni akteri bivša HDZ-ova ministrica turizma Vinka Cetinski kao optužena i poznati poduzetnik Danko Končar kao oštećeni.

Do danas se spominjalo kako je Cetinski Končara oštetila za 43 milijuna kuna, no danas je istarska policija priopćila da su utvrdili kako su Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Željan Hrvatin "u namjeri da za sebe pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, koristeći se svojom funkcijom te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva, tijekom 2007., 2008. i 2009. godine od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području".

Končara oštetili za još 11 milijuna kuna

Navode kako su u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od isplaćenih, a razliku su zadržavali za sebe. Danas su optuženi kako su Kermes Danka Končara tako oštetili za 11,3 milijuna kuna. Protiv njih je policija podnijela izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Puli zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti kao i pomaganja u tom djelu. Policija je najavila i kako će nastaviti istragu u predmetu kupnje i prodaje nekretnina.

Mirko Cetinski danas je u bescarinsku zonu u Puli dovezao Mercedes E 350 CDI njegove supruge Vinke Cetinski. Zapljena automobila je naređena nakon što je Vinka Cetinski prijavljena kao prvooptužena u aferi preprodaje nekretnina za Danka Končara.

Mirko Cetinski je okupljenim novinarima rekao kako njegov obitelj, iako ne razumije sve apsurde toga zakona, ipak poštuje zakon. "Jasno je da smo mi pokusni kunići i da nam treba oduzeti sve, čak i osnovne stvari za preživljavanje", kazao je Cetinski, piše Regional Express te dodao kako su njegovi sinovi Matteo i Toni do svojih vila u Radetićima došli svojim radom pa ih nitko ne može uzeti.

Cetinski tvrdi da nemaju stanove u New Yorku i europskim zemljama

Demantirao je i informacije nekih medija da imaju stanove u New Yorku i nekim zemljama u Europi. Iz bescarinske zone se odvezao u službenom automobilu Gradskog radija Pula. Suradnicima Vinke Cetinski, Željanu Hrvatinu i njegovoj supruzi su jučer zaplijenili Audi A3 i Audi Q7 te su ih odvezli na prostor carinskog skladišta u Puli. Uz to je bračnom paru zaplijenjen i gliser dužine pet metara te dva skutera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.