FOTO Vandali noćas u Zagrebu palili kontejnere, vatra zahvatila vrtić te jedan automobil

Foto: Index

ZAGREBAČKI vatrogasci noćas su imali 13 intervencija kako bi gasili vatru u kontejnerima, a u jednom slučaju vatra se iz kontejnera proširila na obližnji vrtić.

"Pa ovo je bilo strašno, baš vandalizam, ne znam što bih drugo rekao. Samo smo išli s jednog kontejnera na drugi, sve na području Peščenice i Dubrave. Mi jesmo tu da gasimo požare, ali zašto ti vandali moraju paliti?", pita se vatrogasac s kojim smo razgovarali a koji ne može vjerovati da netko nađe zanimaciju u paljenju kontejnera.

Srećom, nije bilo žrtava, ali je zato oštećen dječji vrtić Duga. Izgorjela je izolacija koja je bila u zidu, nagorjela je nadstrešnica, oštećen je dio vanjske rasvjete, popucao jedan prozor, doznajemo.



Iz policije su nam potvrdili kako su dva požara bila na području Ferenščice, a više njih na području Peščenice te dva u Dubravi. Dodaju i kako šteta nije još utvrđena te da će više znati nakon obavljenog očevida. 

"U četvrtak, 1. rujna oko 21 sat u Dubravi, Vile Velebita, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar veće količine glomaznog otpada koji je zahvatio zadnji branik i desnu stranu parkiranog osobnog automobila marke Fiat Punto zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 59-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci.", izvijestila je policija.

Često razbijaju prozore

Ispred vrtića se jutros čisti. Susjeda koja nije bila raspoložena za razgovor samo nam je kazala: "Ah, drogeraši, narkomani..:", te odmahnula rukom. Doznajemo i kako je vrtić često na meti vandala te da ih često ujutro dočeka pokoji razbijeni prozor. Vrtić je tek prošlog tjedna obnovljen, još nije bilo ni službeno otvorenje, a već moraju stavljati nove prozore te popraviti nagorjele zidove.

Za službene informacije te informacije o šteti uputili su nas na Grad Zagreb, koji je osnivač vrtića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.