Savjetnik iranskog vođe: Izrael prelazi crvenu liniju, situacija postaje opasna

Foto: Profimedia

Zapovjednici Hezbolaha bili su meta izraelskog napada na središnji stožer skupine u predgrađu Bejruta, ali je prerano reći je li u napadu ubijen njihov vođa Hasan Nasralah, rekao je visoki izraelski dužnosnik.

"Mislim da je prerano reći, ali, znate, pitanje je vremena. Ponekad skrivaju činjenice kada uspijemo", odgovorio je dužnosnik na pitanje je li Nasralah ubijen u napadu.

"Ako je živ, znat ćete to vrlo brzo. Ako je mrtav, moglo bi potrajati neko vrijeme", rekao je izraelski dužnosnik koji je brifirao novinare pod uvjetom da ostane neimenovan. 

Izraelska vojska objavila je da je napala središnji Hezbolahov stožer u južnim predgrađima Bejruta.

"Izrael prelazi crvene linije i situacija postaje ozbiljna"

Izrael prelazi crvene linije Teherana i situacija postaje ozbiljna, rekao je viši savjetnik iranskog vrhovnog vođe, nakon što je Izrael napao središnji stožer proiranskog Hezbollaha. 

Iranci tvrde da je meta bio Hasan Nasralah.

"Ubojstva neće riješiti izraelski problem. Ako ubiju vođe otpora, drugi će zauzeti njihova mjesta", rekao je Ali Laridžani za iransku državnu TV.

Tko je vođa Hezbolaha kojeg je danas gađao Izrael?

Visoki iranski sigurnosni dužnosnik rekao je ranije Reutersu da Teheran provjerava status Nasralaha. 

Nasralah je postao glavni tajnik Hezbolaha 1992. sa samo 35 godina. Izrael je ubio njegovog prethodnika Sajeda Abbasa al-Musavija u napadu helikopterom.

Izraelskog dužnosnika u New Yorku novinari su pitali zašto bi ubojstvo Nasralaha smanjilo prijetnju koji im Hezbolah predstavlja pošto ranija ubojstva militantnih vođa nisu ometala njihove organizacije.

"Mislim da je drugačije", rekao je dužnosnik. "Na mnogo načina on održava ovu stvar živom."

"Neki ljudi su nezamjenjivi. Nasralah je jedan od takvih, nema sumnje", rekao je dužnosnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.