FOTO Pogledajte kako iz zraka izgleda sanacija strašnog sudara vlakova

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

PREKJUČER oko 21:30 sudarili su se putnički i teretni vlak kod mjesta Rajić, nedaleko od Novske. Prema posljednjim informacijama, potvrđeno je da su poginule tri osobe - kondukter, strojovođa i 17-godišnjak.

Dvanaestero ljudi je ozlijeđeno, osmero su strani državljani. Liječnici su potvrdili da će otpustiti veći dio hospitaliziranih, i to u roku od nekoliko dana.

HRT javlja da će na konačan odgovor na pitanje o uzroku nesreće trebati pričekati najmanje desetak dana, barem tako neslužbeno kažu članovi povjerenstva.

Počela sanacija pruge, ozlijeđen radnik HŽ-a

Danas je započela sanacija pruge, kao što je vidljivo na fotografijama snimljenim iz zraka. Na raščišćavanju željezničkog pravca sudjeluje više od 50 radnika HŽ-a. Iz Okučana tračnicama dolazi velika, 120-tonska dizalica koja će izmjestiti vagone koji još uvijek vise na pružnom prijelazu.

Mijenjat će se pragovi, ali sama rekonstrukcija tračnica neće biti previše zahtjevna jer nije toliko oštećena, za razliku od električnih vodova koji su pokidani, a bez toga nema ni uspostavljanja prometa.

Iz HŽ-a su potvrdili za HRT da je jedan djelatnik prilikom rezanja ostataka putničkoga vlaka imao lakšu ozljedu potkoljenice. Odvezla ga je hitna pomoć, podvrgnut je pregledima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.