Dugin nakon ubojstva kćeri: Nije dovoljno da se samo osvetimo, to nije ruski način

Foto: Profimedia

RUSKI filozof i kremaljski ideolog Aleksandar Dugin danas se oglasio o smrti svoje kćeri Darje Dugin, koja je poginula u subotu navečer u eksploziji automobila. Optužio je Ukrajinu za njezinu smrt.

Dugina je ubijena "pred mojim očima dok se vraćala s Festivala tradicije u blizini Moskve", objavio je Dugin na Telegram kanalu svog prijatelja Konstantina Malofejeva.

"Bila je domoljub, nije pozivala na rat"

"Bila je lijepa pravoslavka, domoljub, vojni dopisnik, stručnjak za središnje kanale i filozof. Njezini govori i izvještavanje uvijek su bili duboki, utemeljeni i suzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat", napisao je. "Bila je zvijezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili", napisao je Dugin.

Pozvao je na pobjedu Rusije nakon njezine smrti.

"Ali nas, naš narod, ne mogu slomiti ni ovakvi nesnosni udarci. Naša srca žude za nečim većim od puke osvete ili odmazde. To je premalo, nije način Rusije. Trebamo samo našu pobjedu. Moja kći položila je svoj djevojački život na njezin oltar. Zato pobijedite, molim vas!" napisao je.

Ukrajina tvrdi da nema veze s ubojstvom

Dodao je i da će se misa za Duginu održati sutra.

Ukrajina je jučer oštro zanijekala bilo kakvu umiješanost u eksploziju automobila. "Ukrajina definitivno nema ništa s ovim jer mi nismo zločinačka država, nismo Ruska Federacija, a još više nismo teroristička država", rekao je Mihajlo Podoljak, savjetnik predsjednika Ukrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.