Drama na izvoru Cetine: Ronioci HGSS-a tragaju za nestalim Slovencem

HGSS je podignut na noge u popodnevnim satima. Grupa slovenskih ronilaca na izvoru Cetine kod Knina ostala je bez jednog člana. Zalutali su prilikom izlaska iz složenog speleoobjekta, dubokog više od stotinu metara. Nakon nekog vremena našli su izlaz, no na površini se nije pojavio kolega.

Možda je još živ

"Radi se o vrlo opasnoj situaciji. Vidljivost je nikakva, u tim uvjetima vrlo se teško orijentirati. Ako je ronilac preronio jedan od sifona na manjim dubinama i pronašao prostoriju sa zrakom, postoji mogućnost da je još uvijek živ. Zato smo helikopterom na lice mjesta poslali tim s roniocima iz Splita i Makarske. Pridružit će im se i speleoronioci iz Zagreba. Na terenu je 20 pripadnika Gorske službe spašavanja" izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Speleoronioci HGSS-a pretražili kanal sa zrakom

Oko 20.30 sati šest ronilaca HGSS-a spustili su se u speleološki objekt, u kojem se zbog velike dubine roni s posebnom mješavinom zraka Trimix. Čuli smo se sa instruktorom ronjenja Petronijem Tasićem nakon izrona.

"S obzirom da je proteklo pet sati od dojave, napravili smo jedino moguće. Pretražili smo kanal u kojem postoji mali dio sa zrakom, no nestalog nismo našli. Kanal se nalazi na dubini od 27 metara" kazao je Tasić, koji će s kolegama ponovno zaroniti u praskozorje. Planiraju pretražiti drugi kanal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.