Došli izraziti sućut pa dobili kazne za parking. Matteov otac: Ja ću ih platiti

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

PREMA onome što je jučer na Facebooku napisao njegov otac Dubravko Ružić, dio ljudi koji je došao izraziti sućut obitelji tragično preminulog Mattea Ružića dobio je parkirne kazne.

Matteov otac odmah je napisao da će te kazne on podmiriti.

"Svi moji prijatelji i rodbina koji su mi došli izraziti sućut, a pritom dobili parkirnu kaznu u ulici Mihovila Krušlina 2, neka mi donesu uplatnice jer ću ih ja podmiriti", napisao je Dubravko Ružić.

Uz to je zahvalio svima na podršci.

"Zahvaljujem svima na velikoj podršci i izrazima sućuti. Mog djeteta više nema, a s njim je otišao i dio mene... Iako si ne mogu vratiti sina, iako više nikada neću vidjeti njegov osmijeh, čuti njegov glas, uzeti ga u zagrljaj, pokušavam smoći snagu, pokušavam ostati jak zbog druge djece koja bi mogla doživjeti istu sudbinu ako se ne ujedinimo i zajedno budemo pokretači promjene. Naša djeca zaslužuju bolju budućnost i ne smijemo čekati da se dogodi tragedija da bi reagirali", napisao je. 

Naplatu parkiranja uveo HDZ-ov gradonačelnik koji je 300 tisuća kuna koje baca na savjetnike odbio preusmjeriti Hitnoj

Podsjetimo, Matteu Ružiću je u nedjelju popodne pozlilo na ulici, a u pomoć su mu priskočili Zaprešićanin Damir Pungartnik, jedna medicinska sestra koja se slučajno tamo zatekla te drugi prolaznici. U kolima hitne koja su prva stigla nije bilo liječnika, nego samo vozač i medicinska sestra. U međuvremenu se otkrilo da se zapravo radilo o ekipi saniteta, a ne hitne. Skoro pola sata kasnije stigla je druga hitna pomoć, iz Jastrebarskog.  Međutim, bilo je prekasno. Matteo je umro na rukama prolaznika.

Nakon tragedije otkrilo se i da je dugogodišnji gradonačelnik Zaprešića, HDZ-ov Željko Turk, inače najpoznatiji upravo po uvođenju naplate parkiranja u dobar dio Zaprešića, odbio 300 tisuća kuna preusmjeriti za sufinanciranje dodatnog tima hitne pomoći. Novac je to koji Turk izdvaja za svoje savjetničko tijelo - Savjet gradonačelnika.

Oporbeni SDP predložio je amandman da se 300.000 od 346.500 kuna, koliko HDZ-ov gradonačelnik troši na savjetnike, preusmjeri za sufinanciranje dodatnog tima hitne pomoći. Vladajući, a u Zaprešiću vlada koalicija u sastavu: HDZ, HSS, HSU, BM365, Glas Zaprešića i HSLS, jednostavno su ga odbili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.