Dječak na kojeg je naletio auto se bori za život. Progovorila dječakova obitelj

DJEČAKU koji je jučer stradao u prometnoj nesreći kod Koprivnice liječnici zagrebačke Klaićeve bolnice pokušavaju operacijom spasiti život nakon što mu se stanje pogoršalo.

Na njega i još jednog dječaka, koji nasreću nije ozlijeđen, na biciklima autom je naletio je 77-godišnji vozač Đ. K. On je nakon nesreće pobjegao, ali mu je, kako su rekli svjedoci, ispala registarska tablica pa ga je policija kasno sinoć pronašla i uhitila. 

Kako je Indexu potvrdio ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj, operacija kojom liječnici pokušavaju sanirati krvarenje u mozgu dječaka trajat će satima.

Novinari Podravskog razgovarali su s obitelji stradalog dječaka. 

U zagrebačku Klaićevu je tijekom noći prebačen 9-godišnji Luka nakon što je podvrgnut CT-u koji je otkrio krvarenje u mozgu. U jutarnjim satima za Zagreb je pošla dječakova majka, a otac, koji radi u Njemačkoj, hitno je krenuo za Hrvatsku. U njihovom obiteljskom domu novinari su zatekli baku Veroniku i djeda Stjepana.

Baka: Zvali su iz bolnice da je noćas bilo burno i da je Luka prebačen u Zagreb

"Luka je bio stabilno, no na snimki CT-a se vidjela ‘mala mrvica’. Njegova majka je od djeteta iz bolnice otišla oko 10 sati navečer, no ujutro su je zvali i rekli kako je noćas bilo ‘burno’. Poziv je glasio da je Luka prije sat vremena prebačen u Zagreb",  rekla je Veronika, baka nesretno stradalog Luke, i objasnila kako se njezin unuk, zajedno s prijateljem Karlom, biciklom vraćao od prijateljice.

U povratku je tada još nepoznati vozač automobilom ‘pokosio’ dvojicu dječaka na biciklu i pobjegao.

"Župnik je išao iz Kunovca s mise, rekao nam je da je Luka stradao. Rekao mi je da mu je dao posljednju pomast, ali se nakon toga Luka počeo micati, došao je iz nesvijesti k sebi, pozvana je Hitna pomoć i prebačen je u bolnicu. Karlo, koji se vozio s Lukom, bio je u redu, razgovarao je s ljudima. Kada sam došla, nitko nije znao čije je dijete pa su liječnici Hitne pomoći tada otišli po roditelje i u bolnicu kako bi i njega pregledali", kazala je baka stradalog dječaka i prisjetila se vjerojatno najgoreg trenutka u životu.

"Majka dječaka krivi sebe"

"Prolazila je Hitna pomoć. Kako je Luka nedugo prije otišao biciklom, svi smo se zabrinuli. Inače, biciklima se ne voze po cesti, no jučer su otišli. Zamalo u smrt", ispričala je potresena baka Veronika. O vozaču koji je njezinog unučića pokosio automobilom nije imala puno riječi.

"Ne znam što bih rekla za tog vozača. Takva nesreća može se dogoditi svakome, ali to što nije stao i pomogao djeci, ne mogu opravdati niti si ljudski objasniti. Nas ne zanima kako će on biti kažnjen. Samo nam je bitno da Luka bude dobro", rekla je baka dječaka.

Kaže kako je dječakova majka duboko potresena. 

"Moja snaha, Lukina majka, krivi sebe zato što je pustila dijete na bicikl. No to se jednostavno dogodilo. Tješila sam je da se ne krivi. Moglo se dogoditi dok sam i ja ili bilo tko čuvao djecu. Luka ide u drugi razred pa ne možemo ga ni držati zatvorenog u kući", kazala je dječakova baka Veronika za Podravski. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.