Čovjek koji je autom udario curicu pa ga tražila policija je šef Županijske skupštine

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U SPLITU je jučer oko 16:30 u Zrinsko Frankopanskoj ulici automobil udario dijete, koje je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Policija je nakon nesreće tražila vozača Opela Zafira nepoznatih registracijskih oznaka, a uputili su i poziv očevicima prometne nesreće da se jave policiji. 

Kako se saznalo kasnije, automobil je vozio Mate Šimundić, član Domovinskog pokreta i predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. On je jutros objavio kako je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena, kako on kaže, mlađa ženska osoba.

"Bila je kiša, naglo se stvorila na cesti"

"Dužnost mi je obavijestiti javnost kako sam jučer u popodnevnim satima sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena mlađa ženska osoba. Naime, zbog kiše i loše vidljivosti kasno sam primijetio pješakinju koja se naglo stvorila iza drugog vozila te sam istu bočnom stranom automobila oborio na pješačkom prijelazu.

Isti tren sam izašao iz vozila i pitao pješakinju, koja se sama odmah ustala, je li dobro i treba li ju negdje odvesti. Odgovorila je kako je dobro i da ne treba ništa. Budući da pješakinja na sebi nije imala nikakvih vidljivih ozljeda, a kazala je na moj ponovljeni upit da je sve u redu i da ne treba ništa, napustio sam mjesto udesa.

Žao mi je što nisam stigao uzeti kontakt unesreće osobe te ju ovom prilikom molim da mi se javi", objavio je Šimundić.

"Vozio sam vrlo sporo, ona se praktički naslonila na vozilo"

Index je kontaktirao Šimundića, koji nam je opisao detalje incidenta.

"Do nesreće je došlo nedaleko od škole u kojoj radim, jučer oko 16:30, kada sam izlazio s posla, na mjestu gdje se ulica u kojoj se nalazi škola u kojom radim križa sa Zrinsko Frankopanskom ulicom. Zbog prirode križanja i oštrog zavoja na navedenom mjestu nije moguće razviti veliku brzinu. Nažalost, zbog intenzivne kiše, smanjene vidljivosti i automobila koji je dodatno ograničio vidljivost, nisam primijetio pješakinju koja je prelazila ulicu u tom trenutku", rekao je.

Navodi da je izašao iz automobila i pitao pješakinju može li joj pomoći.

"Sreća u nesreći je da sam se kretao vrlo sporo te se unesrećena praktički naslonila na vozilo. Odmah sam zaustavio vozilo i pitao je li sve dobro i mogu li nekako pomoći. Dobio sam odgovor kako se osjeća dobro te kako ništa ne treba. Nekoliko puta sam ponovio upit, a kako sam primijetio da nema vidljivih ozljeda te negira bilo kakve ozljede, odvezao sam se s mjesta nesreće", kaže Šimundić.

"Zbog prometa nisam mogao ostati duže s njom"

Navodi da je tek jutros na portalima pročitao da ga traži policija.

"Policiji sam se javio u trenutku kada sam vidio obavijest na portalima kako se traži sudionik u nesreći koja se dogodila upravo u Zrinsko Frankopanskoj ulici te kako se traži točno određena marka vozila. Odmah sam znao kako se radi o meni i otišao sam do postaje prometne policije. Obavijest je na portalima prenesena oko 23 h. Nažalost, ja sam je vidio tek oko 8 h ujutro, a u 8:30 sam bio u policijskoj postaji. Navedena obavijest mi je bila i prva vijest kako se potražujem u vezi nesreće", kaže.

Na Facebooku je pozvao pješakinju da mu se javi, a sad kaže da želi vidjeti kako se osjeća.

"Želio bih vidjeti je li dobro, prema onome što sam saznao u policiji, nema težih povreda, ali je zbog boli sinoć završila na Hitnoj, koja je po službenoj dužnosti obavijestila policiju. U tom trenutku zbog prometa nisam mogao ostati duže s njom, ali od kada sam saznao kako je završila na Hitnoj, još sebi nisam došao. Ljudski, jednostavno bih želio vidjeti kako se osjeća", rekao je Šimundić za Index.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam danas potvrdili da više ne traže svjedoke prometne nesreće.

Prosvjedovao protiv mjera, optuživali ga da se prodao HDZ-u i Kerumu

Šimundić je prije nekoliko dana sudjelovao u prosvjedu pred splitskom bolnicom protiv uvođenja covid-potvrda za zaposlene u zdravstvu, a i ranije je sudjelovao na prosvjedu protiv mjera.

>> S ljudima koji ne vjeruju u koronu i boje se 5G-a prosvjedovao šef skupštine Šimundić

Šimundić je u kolovozu izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije uz podršku HDZ-a i HGS-a.

Oporba je to prozvala političkom trgovinom, a Domovinski pokret je tada priopćio da će protiv njega biti pokrenut stegovni postupak te da će tijela stranke odlučiti o njegovu daljnjem sudjelovanju u DP-u. Dodali su i da ne podržavaju samovoljne istupe bilo kojeg člana stranke koji se protivi odlukama Predsjedništva Domovinskog pokreta i u ovom slučaju Predsjedništva Splitsko-dalmatinske županije.

Za Šimundića su glasala 24 županijska vijećnika, među kojima vijećnici HDZ-a, HGS-a i nezavisni Marko Žaje, dok je po deset vijećnika bilo protiv i suzdržano, među kojima je suzdržan bio i vijećnik DP-a Nikola Grabovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.