Članovi splitske bande osuđeni na 39 godina, došlo do incidenta: "Lažljiva vještice"

Foto: MUP

Na ukupno 39 godina zatvora na ponovljenom suđenju na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena zločinačka organizacija Deana Majstorovića. On je dobio najviše - 11 godina, Dino Stojanović sedam godina, Luka Budzovačić i Jerko Malvasija po šest godina, Bosiljko Šakić pet godina te Ivan Šunjić i Hrvoje Miljak po dvije, javlja Dalmatinski portal.

Sedmorka je proglašena krivom za niz kaznenih djela, među kojima su planiranje likvidacije Tomislava Malenice zbog duga od 270.000 eura, krijumčarenje droge iz Južne Amerike, potpaljivanje vozila i imovine molotovljevim koktelima, posjedovanje oružja. 

Čitanje presude obilježio je incident u sudnici. Najprije je Buzdovačić ustao i krenuo prema izlazu, verbalno napadajući članove sudskog vijeća i zastupnicu optužbe, zamjenicu ravnateljice USKOK-a Nataliju Petković. Vikao je: "Zločinačka ste vas dvojica pijanaca i lažljiva vještica." Ispratili su ga policajci. 

Majstorović izašao, dio publike negodovao

I drugi su optuženici potom krenuli napuštati sudnicu, no Majstorovića je to "smireno" odradio - tražio je dozvolu predsjednika sudskog vijeća Dinka Mešina da izađe "kako ne bi bilo neugodnosti".

Revolt je bio i među publikom. Dio je također izišao, uz glasno negodovanje zbog izrečenih kazni. 

Mešin je prilikom obrazloženja presude istaknuo kako su svi dokazi išli u prilog tome da se radilo o organiziranom udruženju. Napomenuo je kako je kao svjedok ispitan i Željko Melvan, koji je pravomoćno osuđen zbog ubojstva Vedrana Marendića Saruna, a koji je pritom izjavio da mu je Majstorović ponudio 50 tisuća eura za likvidaciju Malenice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.