Bandićeva zamjenica o sjednici za GUP: Ne znam gdje su bili oporba i HDZ

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine, na čijem je dnevnom redu GUP, prekinuta je jutros nakon svega desetak minuta zbog nedostatka kvoruma, no ubrzo je nastavljena, a zamjenica gradonačelnika Bandića Olivera Majić novinarima je u stanci kazala kako ne može odgovoriti gdje su jutros bili oporba i HDZ.

Bandić se nije pojavio

"Ja zapravo ne mogu odgovarati na pitanje gdje je oporba, ne mogu odgovarati na pitanje gdje se nalaze zastupnici HDZ-a. Molim vas, to ćete pitati njihove predstavnike odnosno predsjednika Kluba zastupnika, a mi u Klubu Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik vjerujemo da ćemo danas zapravo donijeti ono što je i najvažnije - a to je strateški dokument i da u ovoj igri dileme zajedništva zapravo konačno kažemo gdje se to nalazimo i da nemamo manipulacije jer bi manipulatori mogli zapravo biti pobjednici u svojoj vlastitoj igri", rekla je Majić.

U stanci sjednice s novinarima je razgovarala jer gradonačelnik Bandić jutros nije došao na nastavak skupštinske sjednice. Nakon stanke i dolaska zastupnika, sjednica je ponovno nastavljena raspravom o GUP-u.

"Koalicija znači dogovor"

Na pitanje zašto su Bandić te Klub zastupnika njegove stranke i Zelene liste povukli amandmane na izmjene i dopune GUP-a, Majić je rekla da će to tijekom sjednice Gradske skupštine obrazložiti.

Majić je na pitanje jesu li se dogovorili s HDZ-om, svojim koalicijskim partnerom, rekla da su oni uvijek za dogovor.

"Onaj tko poznaje rad gradonačelnika, znate da je on s koalicijskim partnerima uvijek spreman dogovoriti se i koalicija znači dogovor. Pa ovaj period pregovaranja zapravo je možda i proces ustupaka što jest pregovaranje 'korak naprijed, korak nazad', ali mi vjerujemo u razum, odnosno uvijek vjerujemo da se treba donijeti dokument koji je u interesu svih građana Grada Zagreba kako pojedinačnih, tako i svih poduzetnika i razvoj grada nema nitko pravo od nas zaustaviti", poručila je Majić.

Na pitanje je li oporba u pravu kada kaže da na sjednicu Gradske skupštine nisu došli neki zastupnici iz HDZ-a jer traje njihov dogovor s Bandićem, Majić je rekla da koalicija podrazumijeva dogovaranja.

"A proces dogovaranja, odnosno to se inače zove proces političkog pregovaranja, uvijek traje", istaknula je Bandićeva zamjenica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.