Bolesnoj Antoniji ispunjena velika želja. Danas je upoznala Dominika Livakovića

Foto: Karlo Klasić/Index

VELIKO iznenađenje i suze radosnice mogle su se vidjeti danas na licu 15-godišnje Antonije Bošnjak kojoj se ispunila velika želja - došla je na stadion Maksimir u Zagrebu i upoznala svog najdražeg nogometaša, Dominika Livakovića.

Index je prošli tjedan objavio priču o Antoniji iz Branjinog Vrha pored Belog Manastira, velikoj obožavateljici Dinama, koja već gotovo dvije godine boluje od leukemije, a njezina borba još nije gotova. Antonijini roditelji Željko i Ksenija Bošnjak ispričali su tim povodom kako izgleda borba koja ih je psihički i materijalno iscrpila.

Nakon što je priča o Antoniji izašla u javnost, javila se Dinamova Zaklada Nema predaje kako bi Antoniji priredila niz iznenađenja, poklona, ali i ispunila najveću želju.

>> Antonija boluje od leukemije. Njeni roditelji potrošili su ušteđevinu na liječenje

Video: GNK Dinamo

Zaklada im donirala 10 tisuća eura

Tako su danas Antoniji i njezinim roditeljima priredili dan za pamćenje. Naime, Zaklada im je omogućila avionske karte iz Osijeka u Zagreb, hotelski smještaj, ručak, obilazak Zoološkog vrta i ono najvažnije - obilazak stadiona Maksimir te stručnog stožera Dinama i njegovih igrača koji su u to vrijeme bili na treningu.

Od Zaklade Nema predaje Antonija je dobila 10 tisuća eura/Foto: Karlo Klasić

U prvom dijelu susreta obitelj su dočekali predstavnici Dinama i Zaklade Nema predaje - član Uprave GNK Dinamo i član Upravnog odbora zaklade Darko Podnar, predsjednica Upravnog odbora zaklade Iva Cigrovskij i član Upravnog odbora zaklade Ivan Kelava, kako bi izvršili donaciju za Antoniju kojoj su klub i zaklada odlučili pomoći uz novčanu donaciju za liječenje u iznosu od 10 tisuća eura. Uz potpis ugovora o donaciji, klub im je poklonio godišnje ulaznice za utakmice Dinama u ovoj sezoni, a poseban poklon bio je dres Dominika Livakovića.

Poruka Dominika Livakovića: Ostani hrabra i nikad ne odustaj

Antonija nam je ispričala kako je, gledajući trening, u jednom trenutku vidjela da joj se približava Dominik Livaković i poklanja joj svoje rukavice. Imao je jednu jako važnu poruku za nju. 

“Bila sam jako sretna čim sam vidjela igrače na terenu, a tek kada je Dominik Livaković krenuo prema meni i kada mi je dao rukavice i pozdravio me, rasplakala sam se od sreće i bila sam presretna. Rekao mi je da ostanem hrabra i da nikad ne odustanem. U Zagrebu nam je stvarno odlično, lijepo su nas ugostili, ma sve je super, presretna sam”, kazala nam je Antonija.

Pored svog najdražeg Dinamovca; Foto: Karlo Klasić/Index

Antoniji roditelji cijelo vrijeme nisu mogli suspregnuti suze radosnice dok su s kćeri obilazili Maksimir. Njezin otac Željko Bošnjak ispričao nam je da se osjeća kao da je u snu. 

“Iznenađeni smo, uzbuđeni i presretni. Kao da je sve ovo san, a ne zbilja. Pored toliko godina i pored ovakve situacije da čovjek ovako nešto doživi... ne znam što bih rekao. Ovo je sreća koja nas je dovela do plača. Još uvijek smo pod dojmom. Ne možemo vjerovati da smo tu i da smo to sve doživjeli”, ispričao nam je Željko Bošnjak koji je zbog Antonijine bolesti i financijskih poteškoća odlučio izaći u javnost s njezinom pričom.

Dinamova zaklada: Kod nas su uvijek dobrodošli

Iz Zaklade Nema predaje kažu kako im je ovaj dan proveden s Antonijom nezaboravan te da se nadaju da će Antonija što prije ozdraviti.

“Iznimna nam je čast ugostiti djevojčicu Antoniju i njezine roditelje u Zagrebu i na Maksimiru i sretni smo što imamo priliku omogućiti im ove nezaboravne trenutke. Nadamo se da će novčana donacija kluba i zaklade biti od pomoći u njezinom liječenju i što bržem ozdravljenju te da će obitelji olakšati njihovu borbu.

Nezaboravan dan; Foto: Karlo Klasić/Index

Sve nas je posebno dirnula ova priča i želimo obitelji puno lijepih zajedničkih trenutaka u budućnosti. Kod nas su uvijek dobrodošli. Bit postojanja Dinamove zaklade upravo je u tome da između ostaloga pomaže navijačima koji se nalaze u teškim životnim situacijama i ponosni smo što imamo mogućnost pomagati na ovaj način”, kazala je upraviteljica Zaklade Nema predaje Vlatka Peras.

Iz Zaklade također poručuju da Antoniji od sveg srca žele što brži put do potpunog izlječenja te da zauvijek bude vedra i nasmijana djevojčica koja im se danas uvukla u srca.

No, ni to nije sve. Hrvatski prvak i klupska zaklada ujedinili su snage te su organizirali sve kako bi Antonija mogla navijati večeras za Plave uživo na Maksimiru na početku nove sezone HNL-a. Tako Antonija i njezini roditelji s nestrpljenjem i velikom srećom iščekuju večerašnju utakmicu.

Evo kako možete pomoći Antoniji:

Žiro račun: HR2323400093113539571

ANTONIJA BOŠNJAK, Stjepana Radića 5, 31301 Branjin Vrh

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.