Američka učiteljica potajno vodila rasističku emisiju, kaže da je to satira

Screenshot: CNN

AMERIČKA učiteljica društvenih studija Dayanna Volitich imala je, kako se otkrilo, tajni alter-ego: Tiana Dalichov, voditeljica bjelačko-nacionalističkog podcasta nazvanog Unapologetic (Bez isprike). 
 
Volitich, koja predaje u višoj osnovnoj školi (middle school, koja odgovara šestom do osmom razredu naše osnovne škole) na Floridi, sad je suspendirana s nastave dok Crystal River Middle School vodi istragu, javlja CNN. 
 
Ova 25-godišnja učiteljica, koja u navedenoj školi predaje manje od dvije godine, preko svog odvjetnika potvrdila je da je zaista vodila dotični podcast, ali se pokušala opravdati tvrdnjom da se radi o ''političkoj satiri i pretjerivanju'' te da je njena online persona bila ''hobi''.
 
''Nijedna od izjava objavljenih o meni kao bjelačkom nacionalistu ili supremacistu nije uopće istinita, niti su moja politička uvjerenja ubrizgana u moje predavanje kurikula društvenih studija'', dodala je u izjavi. 
 
Njenu rasističku online emisiju prvi je jučer otkrio Huffington Post, kao i njen istoimeni Twitter profil na kojem je iznijela podatke koji odgovaraju njenom životopisu, uz njenu fotografiju na avataru. Taj Twitter profil, koji je bio pun manje ili više otvoreno rasističkih i antisemitskih objava, sad je izbrisan. 
 
 
Bijelci "imaju viši IQ", "židovsko pitanje", muslimani trebaju biti "iskorijenjeni"...
 
''Nije supremacistički ni mrziteljski preferirati vlastiti narod pred drugima'', napisala je Volitich u jednom tweetu iz prošlog mjeseca. Ali na Twitteru i na svom podcastu ova učiteljica je opetovano govorila o ''židovskom pitanju'', (Jewish question), antisemitskoj teoriji zavjere o židovskoj političkoj i ekonomskoj kontroli društva, koristeći kraticu ''JQ'', popularnu među ''alternativnim desničarima'' (alt-right).
 
Također je tvrdila da su ''toliki istraživači već utvrdili da određene rase imaju viši IQ od drugih'', žalila se da su ''učitelji prisiljeni podučavati o institucionalnom rasizmu i dokazivati da je stvaran kad nije'' i zaključila da će se terorizam nastaviti sve dok muslimani ne budu ''iskorijenjeni s lica Zemlje''. 
Štoviše, ova učiteljica sama se hvalila da pokušava prenijeti na svoje učenike svoje stavove i preuzeti natrag kontrolu ''od ljevice''. Kad bi u njen razred došli nadređeni kako bi nadgledali njen sat, onda bi ''plesala kao mala marioneta i čekala dok ne odu'', kako ne bi potakla njihovu sumnju. 
 
Novinarka Huffington Posta Jeanna Amatulli otkrila je i da je Volitich opetovano hvalila, branila i retweetala ''neonaciste i bjelačke supremaciste poput Davida Dukea, Arthura Jonesa, Patricka Caseyja, Marka Colletta i Mike Peinovicha, aka Mikea Enocha''.
 
 
U posljednjoj objavljenoj epizodi svog podcasta Volitich je ugostila Lanu Lokteff, voditeljicu drugog i mnogo poznatijeg ekstremno desničarskog podcasta i YouTube kanala Red Ice, koji otvoreno poriče Holokaust, propagira teoriju o ''genocidu nad bijelcima'' zbog imigracije i niske stope nataliteta u bjelačkim zemljama te zagovara bjelački nacionalizam. 
 
Lokteff je u nedavnom tweetu izrazila podršku svojoj rasističkoj kolegici, tvrdeći da je  meta ''lova na vještice''. ''Ljevičari nikad ne žele raznolikost mišljenja. Oni žele ljevičarsku totalitarnu vladavinu gdje će nadzirati sve zbog 'krivog mišljenja'. Oni su zabludjeli religiozni fanatici koji mrze prirodu. Oni neće opstati'', zaključila je Lokteff.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.