Zelena stranka dala punu podršku Zmajloviću: Ne smije ministar biti talac udruga za zaštitu okoliša

ZELENA stranka je dala punu podršku ministru zaštite okoliša Mihaelu Zmajloviću na početku njegova mandata.

"Smatramo da ministar mora imati autonomnost u svome radu i da ga se ne smije unaprijed osuđivati niti komparirati sa njegovom prethodnicom", napisao je u priopćenju predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić.

"Dio javnosti stvara huškačku atmosferu"

"Također, smatramo da ministar ne smije biti talac udruga za zaštitu okoliša te da se odluka o HE Ombla i TE Plomin mora donijeti na temelju stručnih i znanstvenih procjena, a ne huškačke atmosfere koju stvara dio javnosti", pišu iz Zelene stranke te dodaju da osuđuju apriori negativan stav prema novom ministru i "glorificiranje njegove prethodnice i njezinog rada".

"Želimo uravnotežen odnos između napretka gospodarstva i društva te zaštite okoliša", kažu iz Zelene stranke te dodaju kako je dobra primjer Njemačka, koja je gospodarski najrazvijenija država Europe, a u isto vrijeme su Zeleni nezaobilazni dio svih političkih i gospodarskih odluka.

"Želimo da novi ministar krene upravo tim putem", pišu iz Zelene stranke gdje se nadaju da će Zmajlović biti garancija razvoja i napretka, ali istovremeno i snažnog zalaganja za zaštitu okoliša za koju smatraju da treba biti jedna od najvažnijih odrednica vladajuće koalicije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.