Veliko nezadovoljstvo u Zadru: Jajima gađali zgradu Pogavarstva, troje privedenih

Foto: Antenazadar.hr
Video: ZDnews.hr

PROSVJED nezadovoljnih Zadranki i Zadrana započeo je okupljanjem na Branimirovoj obali.

Prosvjed "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost" organizirali su stanovnici Galićevih zgrada nezadovoljni izgradnjom pristupnog puta, što je zapravo samo jedan od razloga nezadovoljstva, javlja Antenazadar.hr

Smatraju da je glavni problem što grad vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese te da se kriminal uvukao u sve pore grada. Nezadovoljstvo građana prema vlasti raste i zbog gradnje pročišćivača pored Gradskog groblja zbog kojeg se lokalno stanovništvo guši u smradu, zatim zbog sustava odvodnje koji pri svakoj većoj kiši grad pretvara u Veneciju te nasipavanja smeća na Diklu zbog kojeg se također građani guše u smradu, rekli su iz organizacijskog odbora prosvjeda.

Na prosvjedu se okupilo stotinjak ljudi, uzvikivali su brojne parole, poput "Mi smo Zadrani, Zadar je naš!", "Vrančiću odlazi" i "Izdajnici, van iz vijećnice". Nakon toga su se uputili prema Narodnom trgu.

Trojica privedenih, jajima na Poglavarstvo

Prosvjednici su ulaz u Gradsko poglavarstvo ogradili žicom, a nakon toga su jajima gađali zgradu Poglavarstva. Prema informacijama prosvjednika, trojica prosvjednika su privedena! Policija je pokušala privesti i dječaka od 15 godina, ali se njegov otac suprotstavio policiji u njegovom privođenju. Novinari su u 10,45 napokon pušteni u zgradu Poglavarstva, no, kako im je rekla glasnogovornica, Ivana Dadić, gradonačelnik Zvonimir Vrančić nema namjeru komentirati prosvjed ili davati izjave. Građani su se razišli i na trgu ostavili transparente.

Antenazadar.hr je pokušala doći do gradonačelnika, no on na telefonske pozive, baš kao i Dražen Grgurović, ne odgovara. Organizatori prosvjeda idu na informativni razgovor u policiju zbog privedenih pojedinaca i bačenih jaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.