U Hrvatskoj u blokadi čak 253.350 građana: Duguju više od 18 milijardi kuna!

Ilustracija: Arhiva

DOK BANKE tvrde da u Hrvatskoj nema dužničke krize, podaci koje je danas na svojim stranicama objavila FINA pokazuju upravo suprotno - ukupan iznos nepodmirenih obveza poslovnih subjekata krajem veljače je premašio 40 milijardi kuna, a broj građana čiji su računi u blokadi zbog dugova sve je veći!

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 28. veljače bilo je blokirano 65.488 poslovnih subjekata, što je manje nego u siječnju ove godine. Ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosila je 40,05 milijardi kuna, što je za 0,2 posto više u odnosu na prethodni mjesec.

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 28. veljače u blokadi je bilo 253.350 građana. Dug građana iz osnova iznosio je 18,37 milijardi kuna, što je za 2,2 posto više u odnosu na prethodni mjesec. U usporedbi s krajem godine, broj građana koji su zbog dugova završili u blokadi porastao je za 7.909, a njihov ukupni dug uvećan je za čak 690 milijuna kuna.

Prema trajanju blokade i u veljači dominiraju poslovni subjekti u dugotrajnoj blokadi – u blokadi dužoj od 360 dana bio je 50.461 poslovni subjekt, a iznos njihovih neizvršenih obveza za plaćanje iznosio je 34,2 milijarde kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.