Svećenik ubojica je kriv: Don Ivica Sinanović osuđen na 4 godine i 6 mjeseci zatvora

Foto:  Tonći Plazibat (Cropix)

NEPRAVOMOĆNOM presudom Županijskog suda u Dubrovniku don Ivica Sinanović proglašen je krivim za ubojstvo te osuđen na 4 godine i šest mjeseci zatvora. Riječ je o nepravomoćoj presudi na koju don Sinanović ima pravo žalbe. Do pravomoćnosti presude Sinanović će biti na slobodi, no morat će se redovno prijavljivati policiji. 
 
Kaznu prihvatio mirno
 
Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv svećenika Ivice Sinanovića zbog počinjenja kaznenog djela "ubojstva na mah". Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva svećenika se teretilo da je u noćnim satima oko 1,20 sati 22. svibnja 2012. u Banićima u prizemlju Župnog ureda nasmrt pretukao predsjednika tamošnjeg predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića. Od sredine srpnja prošle godine Sinanović je pušten da se brani sa slobode nakon što je dva mjeseca proveo u pritvoru.
 
Prema pisanju lokalnog portala dubrovniknet.hr Sinanović je izricanje kazne prihvatio vrlo mirno.  Odvjetnički tim već je najavio žalbu na presudu, a odvjetnik obiltelj Kraljević najavio je početak procesa odštetnog zahtjeva.
 
Sinanović: Nije mi bila namjera ubiti 
 
Sinanović se pred sudom branio da mu namjera nije bila udarcima ubiti protivnika nego ga onesposobiti. Tvrdio je kako je jedini kontakt s ubijenim dok je ležao na podu imao za vrijeme dok mu je pružao prvu pomoć. 
 
Prema optužnici Sinanović je udario Kraljevića šakom u predjelu lica. Od udarca je Kraljević pao na pod, a Sinanović ga je, u cilju da ga liši života, šakom više puta udario po licu uslijed čega je Kraljević zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te preminuo. 
 
Kraljević je bez povoda banuo u Župni dvor i bio je u alkoholiziranom stanju. Prijetio je don Sinanoviću te je nogom udario u vrata dnevnog boravka. Tvrdi se i kako je Kraljević prvi udario Sinanovića. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.