Stanovnici negoduju zbog Baukove najave preimenovanja ulica Mile Budaka: "Neka mijenja ime ako on misli platiti naše nove dokumente"

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NAKON najave ministra uprave Arsena Bauka da će se preimenovati sve ulice koje nose ime visokog ustaškog dužnosnika i književnika Mile Budaka te naziv ulice 10. travnja, a kakvih ima u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Virovitici, Pagu, Pleternici, Komiži, Lovincu, Jasenici, Klakaru i Pakoštanama, stanovnici tih ulica negoduju - smeta mi to što promjena imena ulice znači ponovno zavlačenje ruku u džepove i plaćanje novih dokumenata!

Cvjetko Arbanas koji godinama živi u slavonskobrodskoj Ulici Mile Budaka (do rata je bila Njegoševa) za Glas Slavonije je kazao kako mu je u principu svejedno kako će se ulica zvati: "Ne smetaju mi ni konotacije vezane uz današnje ime ulice, ali mi smeta što to znači ponovno zavlačenje ruku u džepove i plaćanje novih dokumenata, od osobne iskaznice, putovnice nadalje".

Naziv ulice ne smeta ni umirovljenici Antoniji Kovačević koja preko pola stoljeća živi tamo: "Hodanje i plaćanje za osobnu i druge dokumente je nešto što mi smeta. Na kraju, kako god se ulica zvala, bitno je da zakrpaju sve rupe na kolniku".

Promjenu naziva ne podržava ni poduzetnik Dominik Maduna: "Za našu tvrtku koja radi godinama to bi značilo promjenu žiga, rješenja i svih osobnih dokumenata, što povlači velike financijske troškove. Ako je Grad spreman to platiti, svejedno mi je hoće li se mijenjati naziv".

U Ulici Mile Budaka u vinkovačkom naselju Slavija petnaestak je kuća. Najavu kako ih očekuje promjena naziva ulice pa tako i dokumenata kratko je za Glas Slavonije jučer komentirala Marija Križanac: "Što da vam kažem, pa neka ministar uprave mijenja ime ulice ako on misli platiti promjenu naših dokumenata. Eto, baš nas je snašla ta sreća da živimo u takvoj ulici!".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.