Srbijanski nacionalisti strahuju od vojvođanskog proljeća: "U tijeku su aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije"

SRBIJANSKI nacionalistički pokret Dveri priopćio je danas da se priprema "vojvođansko proljeće", odnosno da su u toj srbijanskoj pokrajini u tijeku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije, zbog čega je navodno formirana organizacija Vojvođanski otpor.

Dveri su u priopćenju naveli da je Vojvođanski otpor trenutno aktivan na internetu i da je promovirao i Priručnik za pružanje građanskog otpora, koji sadrži uputstva kako "minirati" institucije Srbije u Vojvodini.

"U priručniku je moguće naći uputstva za izbjegavanje poreza, plaćanje računa, provociranje policijskih službenika, šifrirano pisanje i konspirativno organiziranje. Naročito je istaknuta financijska podrška stranih centara moći", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da se u priručniku spominju vojvođanska crkva, vojvođanska republika i ocjenjuje da je u pitanju "politički ekstremizam koji teži stvaranju unitarne vojvođanske nacije".

Pokret je od sigurnosnih službi zatražio da u najhitnijem roku procesuiraju spomenute aktivnosti i najavilo da će "još snažnije" nastaviti kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine.

Dveri su uz priopćenje dostavili i sporni priručnik, u kojem je kao simbol Vojvođanskog otpora prikazana šaka u čijoj se pozadini vijore zastave Vojvodine. Priručnik počinje sloganom "Sloboda za Vojvodinu!", javlja agencija Beta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.