"Slijepi putnik" preživio jednosatni let u podvozju Boeinga 737-800

Screenshot: YouTube

MARIO Steven Ambarita se oporavlja nakon što je u utorak poslijepodne preživao jednosatni let u kućištu za kotače Boeinga 737-800 indonezijske zrakoplovne tvrtke Garuda.

Muškarac je odvezen u bolnicu u Jakarti odmah nakon što su radnici u međunarodnoj zrakoplovnoj luci Soekarno-Hatta vidjeli kako posrće u blizini aviona.

"On još nije stabilno, njegovi prsti su poplavili i iz jednog uha mu je curila krv," rekao je Pujobroto, glasnogovornik tvrtke Garuda za tribunnews.com.

Mario je nekako uspio zaobići mjere sigurnosti u međunarodnoj luci u Pekanbaruu i potrčati do Boeinga 737-800 u trenutku kad se zrakoplov nalazio u konačnim pripremama za uzlet, prepričao je Pujobroto.

"Muškarac se pripremio, posljednje je dane proveo na internetu proučavajući praksu prije uzlijetanja zrakoplova. Znao je da će avion na trenutak zastati prije nego započne s ubrzavanjem. Želio je vidjeti Jakartu, grad u kojem je rođen." 

21-godišnji Mario je preživio let na visini od  12 kilometara gdje je kisik izrazito rijedak, a temperatura duboko ispod nule, piše Jakarta Post.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.