Sindikalna povjerenica u Splitu: Laktašić s podobnima iz Velikog vijeća vrši planski mobing nad članstvom!

SINDIKALNA povjerenica SHU-a Dubravka Piteša, ujedno i profesorica u Osnovnoj školi "Brda" u Splitu prije nekoliko je dana uputila otvoreno pismo Sindikatu učitelja, ali i medijima, kako bi upozorila na mobing koji, kako naglašava, nad članstvom sindikata vrši Zvonimir Laktašić, predsjednik SHU-a. Pismo je uputila "nelegitimnom zamjeniku predstavnice Velikog vijeća Željku Šiloviću", a prenosimo ga u cijelosti.

"Gospodine Šiloviću,

član ste Velikog vijeća iz prošlog mandata i upoznati ste s činjenicom da su u SHU u svibnju i lipnju provedeni neregularni Izbori i to temeljem zakašnjele Odluke Velikog vijeća od 20. 04. 2012. god.! Sukladno odredbi Statuta Izbore je trebalo provesti temeljem zajedničkih odredbi o odlučivanju i izborima, a što nije učinjeno pa Veliko vijeće sukladno odredbi Statuta nema ni mandat ni legitimitet od 04. 07. 2012. godine!

Bivša predsjednica Velikog vijeća, Jasna Lederer se nije kandidirala na neregularnim Izborima za sindikalnog povjerenika, jer 31. 08. 2012. odlazi u mirovinu i 04. 07. 2012. je predsjedala kod konstituiranja nelegitimnog Velikog vijeća, a kada ste Vi izabrani za nelegitimnog zamjenika predsjednice/ka Velikog vijeća, jer ista/i tada nije izabran!

U dogovoru s Predsjednikom Sindikata nelegitimnim članovima Velikog vijeća 30. 08. 2012. upućujete Poziv, Ur. br.: 506/12, radi održavanja 2. sjednice nelegitimnog Tijela zakazane za 08. 09. 2012. god. i u pozivu se potpisujete kao: “... v. d. Predsjednik Velikog vijeća“! ZAŠTO ne kao zamjenik predsjednice/ka Velikog vijeća i je li to zato: - što ste iz medija saznali da su redovni Izbori u SHU-a neregularni, - što ste se vidjeli kao predsjednik Velikog vijeća? Vjerojatno ovo drugo! Napravili se „tehničku“ pogrešku jer niste podnijeli ostavku na funkciju zamjenika pa se niste mogli kandidirati za nelegitimnog predsjednika Velikog vijeća, ali zato 08. 09. na sjednici konstatirate „kršenje“ Statuta i zahtijevate pojavljenje izbora za predsjednika Velikog vijeća!?

Gospodine Šiloviću, kada ste već sazvali sjednicu nelegitimnog Tijela na kojoj je 5. točka Dnevnog reda bila Izbor predsjednika Velikog vijeća, tada ste bili u obvezi sukladno Statutu i odredbi čl. 9. st. 1. i čl. 2. alineja 3. i 4., staviti na glasovanje uvrštavanje točke Dnevnog reda radi donošenja odluke sukladno svrsi i ciljevima sindikalnog djelovanja Sindikata odnosno, da se redovnoj članici, učiteljici razredne nastave iz Splita pruži pravna i materijalna pomoć kod zastupanjanja u radnom sporu!

Predsjednik Sindikata je istu ONEMOGUĆIO u nastavku sudskog spora, jer se u srpnju i kolovozu nije očitovao na njene pisane zahtjeve pa je i Odvjetnicu ONEMOGUĆIO u poštivanju sudskog roka do 20. 08. 2012., a do kada su se morali očitovati Općinskom sudu u Splitu! Iz ZU br. 3740 i br. 6414 Općinskog suda u Crikvenici, očevidno je obavljanje privatnog posla Predsjednika Sindikata, a i kršenje zakona i Statuta Sindikata u odredbi članka 46. st. 1. alineja 9. i članka 41. st. 1. alineja 12., jer isti je po funkciji član Velikog vijeća koji je potiče nepravovaljan rad Tijela i sudjeluje u donošenju protustatutarnih i protuzakonitih odluka!

Gospodine Šiloviću, SHU-a nije ničija privatna prčija u kojoj Predsjednik Sindikata zajedno s podobnim pojedincima nema obvezu poštivanja odredbi Statuta, zakona i donošenja odluka tijela o usmjeravanju sindikalne članarine sukladno svrsi i ciljevima sindikalnog djelovanja!

Sindikalna imovina i novčana sredstva od članarine nisu namijenjena za:
- dugogodišnje pokrivanje negativnog poslovanja trgovačkog društva „Vila
Ružica“, a koje danas iznosi preko (minus) -5.500.000,00 kn,
- pokrivanje sudskih troškova u privatnom sudskom sporu Voditeljice Područnog ureda u Rijeci i bivše Predsjednice Velikog vijeća prema bivšem Predsjedniku SHU-a, Dalimiru Kubu, jer isti sporovi su bili uvršteni kao točke Dnevnog reda i o istima je Veliko vijeće donijelo odluku financiranja iz sredstava (članarine) središnjice Sindikata!!!

Iz dugogodišnjeg postupanja i učina Predsjednika Sindikata i Zamjenika predsjednice/ka Velikog vijeća od 08. 09. 2012. očevidno je da su isti mišljenja kako temeljem Ustava svi nemamo jednaka prva, kao i da u Sindikatu egzistira lista članova i građana drugog reda! Namjena sindikalne članarine nije radi osnivanja novih trgovačkih društava u kojima SHU-a ima obvezu plaćanja i odljeva novčanih sredstava- članarine sukladno broju članova u Sindikatu! Namjena sindikalne članarine nije radi nepravodobnog i neistinitog informiranja članstva, radi naknade članovima koji vrše funkciju u nelegitimnih tijela SHU-a i radi zajedničkog obmanjivanja članstva na čelu s Predsjednikom!

Gospodine Šiloviću, iz naredno navedenog očevidan je planski i konstantni mobing nad članstvom, nepravodobno i neistinito informiranje Vas od strane Vašeg Županijskog Povjerenika, a tako i Vaše nepoznavanje odredbi Statuta s pozivanjem na „kršenje“ Statuta jer niste izabrani za nelegitimnog predsjednika Velikog vijeća!".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.