Šibenska udruga filmićem poručila političarima da im novac leži na cesti, a ne znaju ga pokupiti

UDRUGA Šibenik - Grad djece i skradinska socijalna zadruga Zaposleni u svojem su filmiću objavljenom na internetu pokušali skrenuti pozornost na napuštene šibenske vojarne koje država ne zna iskoristiti.


Dvije udruge u tekstu uz film objašnjavaju da su u svibnju 2010. godine krenuli u rješavanje pitanja šibenskih vojarni Bribirski knezovi, Palacin i Minerska. No, naišli su na mnogo problema zbog čega zaključuju da je "Hrvatska bogata država, ali u isto vrijeme njome vlada korupcija, nepotizam i nerad".


"Ovakva država ne samo da ne štiti svoju imovinu, nego ne štiti niti nas koji se borimo da nam svima bude bolje", ističu iz udruga koje su napravile film. Dodaju da više od godine i pol mole države da im daju dozvole "da pokupimo novac koji leži na cesti" ili da ga barem institucije stave u državnu blagajnu.

Pišu da su film poslali svim najodgovornijim osobama u Hrvatskoj, ali i običnim građanima. "Mi više ne možemo čekati da netko preuzme odgovornost, te sve vas dobronamjerne pozivamo da spasimo što se spasiti da, jer država to smo mi", zaključuju iz udruga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.