Pusić: Treba odmah sići s ulica i ekrana i početi raditi ako mislimo iskoristiti ogromna sredstva iz EU fondova

ZA MJESEC dana Hrvatsku čeka novo izvješće Europske komisije o napretku. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u ponedjeljak mora predati dokaze Komisiji da sve ide u dobrom smjeru. No, problema još uvijek ima, a jedno od spornih pitanja je i podjela Hrvatske na dvije statističke regije.

Ministrica Vesna Pusić se u intervjuu za RTL Danas osvrnula na negodovanje Slavonaca zbog podjele na dvije regije, odnosno njihove žalbe da ostaju zakinuti nauštrb Zagreba i poručila: Maknite se s ulica i ekrana i počnite raditi!

"Slavonija ne da nije ništa izgubila ovime, nego je u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog rješavanja pitanja navodnjavanja. Ogroman je novac za to predviđen i trebalo bi odmah sići s ulica i ekrana i otići u radne sobe i početi raditi te projekte ako mislimo iskoristiti ta sredstva. Ovo je prevelik novac i preozbiljna situacija, u našim gospodarskim uvjetima, da bi žrtvovali mogućnost da ljudima poboljšate život zato da si `upecate` koji glas", poručila je Pusić.

Pusić je naglasila da je problem hoćemo li u sedam godina iskoristiti novac koji će se koristiti za pet do sedam velikih projekata. Među projektima su željeznice, navodnjavanje, prometno povezivanje Hrvatske koje, kako tvrdi Pusić, uključuje i izgradnju Pelješkog mosta, prijelaz na alternativne izvore energije, ali i manji projekti poput sustava kanalizacije i vodovoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.