Potresne fotografije iz Dubrovnika: Zaboravljena starica spava okružena smećem i mačjim izmetom

"KADA su dubrovački vatrogasci i susjedi proteklog tjedna pokušavajući spasiti staricu ušli u stan u kojemu je izbio požar, u Stayevoj ulici u Karmenu, imali su što vidjeti. Stan je to u kojemu se većina nas ne bi voljela naći ni na minutu, a kamoli u njemu duže boraviti. Vatrogasci su po ulasku u stan, svjedoče nam susjedi koji su spašavali staricu, gotovo povraćali zbog smrada koji se širio", piše lokalni portal dubrovnikpress.hr o zaboravljenoj starici koja stanuje u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika, a za koju su mnogi mislili da je vrlo imućna.

Naime, starica godinama živi bez struje i vode, okružena smećem, mačkama i mačjim izmetom, a kada se nakon požara po izlasku iz bolnice vratila u stan u Karmenu, spavala je na podu jer kreveta nikad nije imala.

Da bi stvar bila puno gora i pogubnija po Grad Dubrovnik njen susjed Mujica Zijadić kao gradski je vijećnik upozoravao u nekoliko navrata s govornice Gradske vijećnice da u stanu prepunom mačaka iz kojega se širi nesnosan smrad, u nehumanim uvjetima živi od institucija zaboravljena starica. No, bez uspjeha i bez reakcije nadležni službi Grada Dubrovnika osim što su zaposlenici Čistoće i Sanitata besplatno očistili i dezinficirali stan.


Iako je starica susjedima po izlasku iz bolnice kazala kako će u obnovu stana u Karmenu uložiti 100 tisuća kuna, malo tko od njih joj vjeruje, piše dubrovnikpress.hr.

"Grad ne može reagirati jer je riječ o privatnom vlasništvu", rekao je dogradonačelnik Dubrovnika Niko Šalja dodajući da se sa staricom i uvjetima u kojima živi treba baviti Centar za socijalnu skrb. No, Centar za sada ne pokazuje da bi mogao intervenirati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.