Počelo suđenje bivšem ravnatelju NP Krka za primanje mita: Dobio gliser povoljnije, je li namjestio posao?

Ilustracija: scx.hu

U SPLITU je počelo suđenje Željku Bulatu, bivšem ravnatelju Nacionalnog parka Krka, optuženom za primanje mita. USKOK ga tereti da je u zamjenu za povoljnu nabavku glisera Merry Fisher 725 kao protuuslugu namjestio posao Austrijancu Fredu Alexanderu Bobeku, koji je "nabio" neuobičajenu visoku maržu za posao s nabavom pontonskog broda za VIP goste.

Bulat tvrdi da nije kriv, Bobek se zasad nije izjasnio o optužbi, a nije to napravio ni njegov odvjetnik Branko Baica. Zato je zastupnik optužbe Emilio Kalabrić naveo kako će dokazati da je djelo počinjeno.

O natječaju nije odlučivao ravnatelj, već Upravno vijeće NP Krka

Odvjetnik Damir Primorac kazao je kako će dokazati da Bulat nije poduzeo nijednu radnju u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi. Nije tražio dar, niti su gliser i ostala oprema nabavljeni po ekstra povoljnoj cijeni. Marža od 29 posto, kaže Primorac, jest visoka, ali radi se specifičnoj robi. Pojasnio je i kako Bulat nije bio u situaciji obećati nekome da će pobijediti na natječaju jer o tome ne odlučuje on, već Upravno vijeće NP Krka.

Svjedok ništa ne zna o uplati

Danas je svjedočio Marin Radić, vlasnik charter tvrtke s Čiova. Bobek je prikazao da je on uplatio 30 tisuća eura koje mu je Bulat dao na ruke kao predujam za gliser. Radić i Bobek su prijatelji, ali svjedok ne zna ništa o toj uplati.

Odgovorio je kako nije naručio gliser Merry Fisher, a ne zna ni Bulata.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.