Ni pršut na glavi nije pomogao: Kerum trgovina u blokadi, HPB i Dukat traže po 800 tisuća kuna

Foto: Facebook/Splitski đir

BILO JE samo pitanje dana kada će Kerum trgovinu d.o.o. zadesiti sudbina nesretno propalog Kerum d.o.o.

Ni mjesec dana uoči izbora, koncem travnja, kapitulirala je i posljednja obiteljska oaza, Trgovina je završila u blokadi, a kako doznajemo HPB i Dukat, zasad bezuspješno, potražuju po 800 tisuća kuna.

To je, po svemu sudeći tek početak liste vjerovnika Trgovine. Dobavljači od Kerum d.o.o. potražuju više od 60 milijuna kuna i zasad je jedini model naplate zatražiti stečaj pa kad se dođe na red Kerum plati što duguje, sve kako bi izbjegao otvaranje stečaja.

Nećak i nećakinja uvaljeni u propale firme

Vjerojatno će isti scenarij pogoditi i Kerum trgovinu na koju je sredinom prošle godine prebačeno poslovanje Kerum d.o.o. Bilo je to nužno, jer je stara tvrtka završila u blokadi. No nova firma nije preuzela obaveze stare, što je izazvalo veliki revolt kod brojnih dobavljača Kerum d.o.o.

Zanimljivo je da je upropaštene tvrtke Kerum dao u ruke nećakinji Željki Kerum i nećaku Goranu Sapunaru. Mlade snage žrtvovao je kako bi iz nevolja izvukao sestru Nevenku, a i sebe. Njih dvoje sada ne znaju ništa o poslovnoj propasti. Kerum ni da se sjeti da su odluke donošene po njegovom naputku.

Zna za sebe, drugi ga ne zanimaju

Pomisli li Kerum na sve one kojima je ostao dužan dok lijepi masni pršut na glavu? Država, banke, radnici, vjerovnici, bivša žena, popis onih koji su ostali kratkih rukava poduži je, no unatoč tome Kerum i dalje postojano grabi po još jedan mandat, što valjda hoće reći da je takav model poslovnog ponašanja u Hrvatskoj sasvim prihvatljiv, štoviše poželjan.

Na zadnjim izborima Splićani koji su Kerumu dali glas razmišljali su kako je znao za sebe, pa će znati i za njih. Bit će zanimljivo vidjeti je li se išta promijenilo sada, kada je postalo evidentno da možda zna za sebe, ali da uopće ne mari za druge...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.